Kädet hikoavat pelkästä katsomisesta! Tällainen on maailman karmivin pyöräkilpailu

1:55

Yhdysvaltojen Utahissa ajetaan vuosittain pyöräkilpailu, jossa maailman hurjapäisimmät kuskit uhmaavat fysiikan lakeja ja hyppäävät kymmenien metrien ilmalentoja, tehden samalla voltteja.

Tänä vuonna RedBull Rampage -kutsukilpailussa jokaiselle 21 kilpailijalle annettiin 75 säkkiä hiekkaa ja neljä päivää aikaa rakentaa kahden avustajan voimin omat ratansa alas aavikolla sijaitsevilta vuorilta.

Finaalissa kilpaili 12 pyöräilijää ja tuomaristo koostui aikaisempina vuosina menestyneistä kuskeista. Arvosteluperusteina ovat tyyli ja sulavuus, ilmavuus, tehdyt trikit sekä reittivalinta.

Voiton kisassa nappasi jo toistamiseen Brandon Semenuk. Yksi hänen lempinimistään on ansaitusti Kirurgi. Miehen ajotyyli on epätodellisen tarkka.

Pyörissä ei luonnollisesti ole nopeusmittareita, joten kuskien pitää tuntea, miten kovaa he ajavat. Hyppyrin nokalle ajettaessa nopeuden pitää olla tismalleen oikein, sillä muuten hyppy jää joko vajaaksi tai menee pitkäksi. Tässä lajissa hallitsemattomat alastulot ovat erittäin vaarallisia.

Kilpailun televisioinnissa näytettiin tänä vuonna kilpailijoiden kypäräkameran kuvaa suorana. Rakennettujen reittien molemmilla puolilla oli lähes poikkeuksetta kymmenien metrien lähes pystysuorat seinämät.

Tämän vuoden kilpailussa tehtiin myös historiaa, sillä Antoine Bizet teki kilpailussa kaksoisvoltin takaperin ensimmäisenä historiassa.

Viime talvena menehtynyt Kelly McGarry teki takaperinvoltin 20-metrisen kuilun yli vuoden 2013 Rampagessa.

1:52

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja