Kaalipiirakka

  • 1 pkt hiivaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 keltuaistanoin
  • 500 g ( 7 dl) vehnäjauhoja
  • 250 g voita tai margariinia
  • täyte:
  • 1 kg kaalia
  • nokare rasvaa
  • suolaa, mustapippuria
  • voiteluun keltuaista tai munaa
  • 1. Suikaloi tai raasta kaali ja hauduta se pehmeäksi. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa joukkoon tilkka vettä.
  • 2. Sulata rasva ja lisää joukkoon vesi. rasva jäähtyy silloin kädenlämpöiseksi. Sekoita keltuaiset, hiiva, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vesi-rasvaseosta ja jauhoja vuoronperään kapustalla sekoittaen.
  • 3. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahden leivinpaperiarkin päälle. Anna kohota hetken aikaa.Levitä haudutettu kaali toiselle levylle, nosta toinen päälle. Nipistä reunat, voitele ja pistele paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa seuraksi esim. höyryävää kasvis- kana- tai lihalientä.

Lue myös:

    Uusimmat