Kaali, Valko-, Savojin- ja punakaali,kuvaaja: Sanna PeurakoskiKotimaiset kasvikset
Julkaistu 09.12.2003 13:51(Päivitetty 16.02.2005 15:27)
1 pkt hiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 keltuaistanoin
500 g ( 7 dl) vehnäjauhoja
250 g voita tai margariinia
täyte:
1 kg kaalia
nokare rasvaa
suolaa, mustapippuria
voiteluun keltuaista tai munaa
1. Suikaloi tai raasta kaali ja hauduta se pehmeäksi. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa joukkoon tilkka vettä.
2. Sulata rasva ja lisää joukkoon vesi. rasva jäähtyy silloin kädenlämpöiseksi. Sekoita keltuaiset, hiiva, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vesi-rasvaseosta ja jauhoja vuoronperään kapustalla sekoittaen.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahden leivinpaperiarkin päälle. Anna kohota hetken aikaa.Levitä haudutettu kaali toiselle levylle, nosta toinen päälle. Nipistä reunat, voitele ja pistele paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa seuraksi esim. höyryävää kasvis- kana- tai lihalientä.