Juustobroileria ja omenapannaria

Painonhallinta ei ole ryppyotsaista eikä mautonta elämää! Keventäjien Kati Nappa laati sinulle kevyen menun, johon kuuluu sekä broileria että herkullinen omenapannari!

Jogurttikuorrutetut broilerin fileepihvit

Valmistusaika: 40 minuuttia
Annosta: 4
351 kcal per annos

Tarvitset:

1 pakkaus Kariniemen kananpojan, broilerin fileepihvi maustamaton, 500-520 g
0.5 tl ruokasuolaa

Kuorrutusmarinadi:
1 dl Jogurtti A+ rasvaton, maustamaton, Valio
2 kynttä valkosipulia
10 g raastettua tuoretta inkivääriä, 2-3 tl
8 g punaista tai vihreää chiliä, 1/4 pitkästä chilistä
1 tl garam masalaa
500 g kuorittua bataattia
1 rkl rypsiöljyä

Tomaatti-kurkkusalsa
300 g tomaattia
150 g kurkkua
40 g n. 3 rkl pieneksi kuutioitua punasipulia
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
0.25 tl ruokasuolaa
0.5 dl silputtua korianteria, persiljaa tai minttua

Toimi näin:

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota fileet huoneenlämpöön. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta fileet kokkipihdeillä pellin toiseen päähän. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita marinadi. Lisää jogurtin joukkoon puserrettu valkosipuli, raastettu inkivääri, pieneksi silputtu chili (poista siemenet ensin), limestä puristettu mehu ja garam masala. Sekoita hyvin ja levitä marinadi tasaisesti broilerifileiden pinnalle. Leikkaa kuorittu bataatti viipaleiksi ja nosta pellille. Pirskota päälle öljy ja kääntele viipaleita. Kypsennä broileria ja bataattia uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.

Valmista sillä välin salsa. Kuutioi tomaatit, kurkku ja punasipuli. Sekoita joukkoon öljy. Mausta. Lisää silputtu yrtti salsaan vasta vähän ennen ruokailua.

Omenapannari

Valmistusaika: 50 minuuttia
Annosta: 12
134 kcal per annos

Tarvitset:

5 dl rasvaton maito
2.5 dl Rouheinen sämpyläjauho Sunnuntai 1 dl = 65 g
3 kpl kananmunia
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
0.25 tl ruokasuolaa

Pinnalle:
800 g omenaa siemenkota poistettuna = 6-7 kpl
4 rkl sokeria
1 tl kanelia

Toimi näin:

Vispilöi jauhot maidon joukkoon. Vatkaa sekaan munat, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota sillä välin kun käsittelet omenat. Pese omenat hyvin ja poista siemenkodat omenaporalla. Viipaloi omenat renkaiksi.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille (esim. 39x32 cm). Levitä omenaviipaleet tasaisesti taikinan pinnalle. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli.

Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia uunin alimmalla ja tarvittaessa jonkin aikaa toiseksi alimmalla tasolla. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Leikkaaminen onnistuu helposti myös keittiösaksilla.

Koko pannukakun paino n. 1420 g.

Ruokatoimittaja Kati Napan herkullisia reseptejä löydät Keventäjät-palvelusta!

Artikkelin tarjoaa: Keventäjät

Lue myös:

    Uusimmat