Jussi Halla-aho pitää Sebastian Tynkkysen tuomiota kyseenalaisena: "Minusta tätä on vähän vaikea ymmärtää"

Tuomio tuli - kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kommentoi tuhansien eurojen sakkotuomiotaan suorassa lähetyksessä 8:23
Videolla Sebastian Tynkkynen kommentoi tuomiotaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää kyseenalaisena kansanedustaja Sebastian Tynkkysen saamaa tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän ei usko, että tuomio johtaa seuraamuksiin eduskuntaryhmässä.

– Tynkkynen totesi Allahin palvonnan yhdistävän islamistisia terroristeja. Tämän sanominen on nyt sitten oikeuslaitoksessa todettu rikolliseksi. Minun on tätä vähän vaikea ymmärtää, Halla-aho sanoo. 

– Valitettavasti nykyinen huono ja epämääräinen lainsäändäntö, tämä kyseinen rikospykälä mahdollistaa absurdiuuteen menevät tulkinnat.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion mukaan tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eikä eduskuntaryhmä voi tehdä päätöksiä mahdollisista seurauksista.

Halla-aho ei usko, että tuomio johtaa seuraamuksiin puolueessa tai eduskuntaryhmässä.

– Vaiikea minun ainakin itse on esittää, että tästä jotain pitäisi seurata, Halla-aho totesi. 

Niin Halla-aho kuin ryhmäjohtaja Tavio pitävät kyseistä lainkohtaa ongelmallisena. 

– Me ollaan ajettu tuon kiihottamispykälän loiventamista viime kaudella. Siksi tämä on myös meidän sananvapauspohdintojen ytimessä tämä tuomio, Tavio sanoo. 

– Kyllähän tässä oleellista on se, millaisia nämä itse teot ovat luonteeltaan olleet. Kyllä nyt tuntuu olevan liipaisin olevan erittäin herkässä sen suhteen sekä oikeuslaitoksella että syyttäjänlaitoksella, Halla-Aho sanoo. 

– Tästä pykälästä näyttää nyt tulleen ennen kaikkea perussuomalaisiin kohdistuva syyte- ja tuomioautomaatti, puheenjohtaja jatkaa.

Poliisilla on parhaillaan tutkinnassa myös kolmen muun kansanedustajan rikosepäilyt. Helsingin poliisi epäilee Päivi Räsästä (kd.), Hussein al-Taeeta (sd.) ja Juha Mäenpäätä (ps.) kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho pohtii, miten Tynkkysen saama tuomio suhteutuu muihin vastaavan kaltaisiin tuomioihin, esimerkiksi Al-Taeen tapaukseen,

Lue myös:

    Uusimmat