Mainos

Juontaja Janne Kataja: Rakastan Riihimäkeä!

Lue, miksi juontaja Janne Kataja ei osaa kuvitella asuvansa missään muualla kuin Riihimäellä.

Riihimäki on suosikkijuontajalle tuttu paikka jo lapsuudesta. Opiskeluaikoinaan Kataja asui neljä vuotta Turussa, mutta nykyään pikkukaupunki tuntuu kolmannen polven riihimäkeläiselle parhaalta mahdolliselta asuinpaikalta.

– Olen oikea Riihimäki-fani. Tämä on pieni ja helposti käsiteltävä kaupunki, jossa on loistava kulttuuritarjonta.

Viihteen sekatyöläisenä tunnetulle Katajalle kulttuuriin satsaava kaupunki onkin oikea unelma. Paljon ympäri Suomea keikkaileva mies kokee Riihimäen sijainnin ihanteelliseksi myös työn kannalta. Myös kaupungin viihtyisyys ja kotoisuus painavat vaakakupissa paljon.

– Sillä hinnalla, millä Espoosta saa rivitalokaksion saa Riihimäeltä omakotitalon. Täällä on edullista asua mukavasti, Kataja perustelee.

Katso millaisia asuntoja Riihimäellä on myynnissäJokakoti.fistä.

Avoimesti ylpeä

Katajan on vaikea keksiä kotiseudustaan mitään pahaa sanottavaa. Eniten miestä harmittaakin se, miten heikosti riihimäkeläiset osaavat olla ylpeitä omasta kotikaupungistaan.

– Riihimäkeläiset viihtyvät kaupungissa tutkimustenkin mukaan hirvittävän hyvin, mutta sitten kun mennään vierailemaan muualle, niin kaupunkia vähätellään tuppukyläksi, Kataja harmittelee.

Katajan mukaan kaupungissa on niin paljon hyviä puolia, että niistä sietäisi olla avoimesti ylpeä.

– Meidän asukkaiden pitäisi olla ylpeitä siitä, että Riihimäki on niin hyvä mesta, Kataja sanoo.

Ilonen kesäkaupunki

Kataja on tuttu näky paikallisissa kahviloissa, joissa hän viettää mielellään aikaa perheensä kanssa. Myös Riihimäen maauimala on Katajan perheen suosiossa, sillä se sijaitsee aivan kodin naapurissa.

Kesällä paljon keikkaileva Kataja aikoo viettää kotikaupungissaan mahdollisimman paljon aikaa ja kehuu Riihimäkeä hulvattomaksi kesäkaupungiksi.

– Monet saattavat pitää tätä kuivana kaupunkina, kun keskustassa ei ole vettä, mutta kun jaksaa kulkea viisi kilometriä mihin tahansa suuntaan tulee vastaan järvi.

– Melkein jokaisena kesäviikonloppuna on joku tapahtuma. On Riihimäkirock, kesäteatteria, revyytä ynnä muuta, Kataja luettelee.

Yhtä tapahtumaa Kataja kuitenkin odottaa ylitse muiden. Monelle ei ehkä kovin helposti tulisi mieleen, että Riihimäki on yksi Suomalaisista pride-kaupungeista. Riihimäen seksuaalivähemmistön sateenkaarijuhla järjestetään joka toinen vuosi ja Kataja on perinteisesti juontanut tapahtuman yhdessä näyttlijä Aku Hirvinimen kanssa.

– Tänä vuonna Aku ei valitettavasti pääse paikalle, mutta hänet korvaa viehättävä leskirouva Marja Tyrni, Kataja paljastaa.

– Tämä tapahtuma vaatii myös osallistujiltaan tiettyä rohkeutta. Mielestäni se kertoo jotain Riihimäestä, että paikalla on aina sadoittain ihmisiä. Se on hieno piirre pikkukaupungissa, että täällä saa asua ihan rauhassa omana itsenään ja siihen jopa kannustetaan, Kataja hymyilee.

Katso millaisia asuntoja Riihimäellä on myynnissäJokakoti.fistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.