Juo vettä ja laihdu

Vedellä on laihduttava vaikutus, jos sitä nauttii tietyissä tilanteissa ja suositusten mukaisesti.

Mitä enemmän vettä juot ennen syömistä, sitä pienempi ruokahalusi on. Et myöskään syö liikaa, koska vesi huijaa aivojasi luulemaan, että olet jo syönyt. Erään tutkimuksen mukaan tällä menetelmällä kaloreja kertyi 13 prosenttia vähemmän päivän aikana.

Vuodessa voi laihtua yli neljä kiloa, jos vaihtaa limun veteen. Rasva kehossa vähenee ja painonpudotustulokset ovat parempia, jos vettä juo ainakin litran päivässä. Muiden juomien nauttiminen ei saanut aikaan yhtä hyviä tuloksia.

Iho kiittää, jos se saa vettä riittävän määrän vuorokaudessa. Vedellä on siis myös kauneutta lisäävä vaikutus.

Veden tarpeen määrä vaihtelee

Suomessa 1,5 litraa vettä on hyvä päivittäinen määrä naiselle. Tämän määrän lisäksi ruuasta saa nestettä noin litran verran. Reilusti yli suositusten ei kuitenkaan kannata juoda, sillä kehon suolatasot kärsivät siitä. Pahimassa tapauksessa lopputuloksena saattaa olla pyörtyminen.

Kylmä vesi saa kalorit karisemaan. Keho kuluttaa energiaa, kun se lämmittää kylmänä juodun veden vatsalaukussa. Lämpötilaero on kymmeniä asteita, kun vesi lopulta päätyy vessanpönttöön.

Kuumalla ilmalla, lämpimissä maissa ja urheillessa vettä täytyy juoda yli päivän suosituksen. Urheillessa pitäisi juoda litran verran jokaista hikistä tuntia kohti. Keho kärsii jo pienestä nestehukasta, jos janontunne yllättää. Juo siis tarpeeksi ennen ja jälkeen urheilun sekä myös kuntoilun aikana.

MTV3/Helmi

Lähde: The Sun

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja