Mainos

Junaonnettomuuden raivaus käynnissä

Jalasjärven junaturman jälkien raivaus on aloitettu. Pohjanmaan pääradan liikenne katkesi kokonaan aamuviideltä, kun tavarajuna suistui kiskoilta.

Paikalle saapunut onnettomuustutkintakeskuksen tutkija Esko Värttiö ei lähde vielä arvioimaan turman syytä. Turman syyksi on aiemmin epäilty akselirikkoa. Suistuneet vaunut olivat puutavaralastissa tai tyhjiä. Onnettomuuden vuoksi noin kymmenen matkustajapikajunan aikatauluja on jouduttu muuttamaan. Osa Seinäjoelta etelään tulevien junien matkustajista joudutaan kuljettamaan perille busseilla. VR pyrkii saamaan liikenteen aikataulujen mukaiseksi ennen yöjunien lähtöä. Junaonnettomuus hidastaa huomattavasti junalla hiihtolomille lähtevien matkaa.

Tavarajuna suistui kiskoilta Seinäjoen eteläpuolella Jalasjärven liikennepaikalla noin kello 5.15. Yhteensä kiskoilta putosi 17 vaunua, joista osa oli tyhjiä ja osa lautakuormassa. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Raiteilta suistuneet vaunut olivat junan peräosassa. Junan kolme diesel-veturia pysyivät kiskoilla. Turman syystä ei vielä ole tietoa. Junan nopeuden arvioidaan olleen onnettomuushetkellä noin 70 kilometriä tunnissa.

Onnettomuuden vuoksi Pohjanmaanradan liikenne joudutaan ohjaamaan Haapamäen kautta, mikä hidastaa tuntuvasti hiihtolomien alun junaliikennettä. Aamulla Helsingistä pohjoiseen lähtevät junat kiertävät Haapamäen kautta, mikä hidastuttaa liikennettä noin kahdella tunnilla. Haapamäen kautta kiertävät myös Seinäjoelta etelään menevät junat. Onnettomuuden vuoksi sähkölinjat ovat poikki Jalasjärven kohdalla, eikä sähkövetureilla voi liikennöidä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.