Mainos

Juicen kirjasto myyty Reino ja Aino -tehtaalle

Reinoja ja Ainoja valmistava yritys on ostanut Juice Leskisen kirjaston kokonaisuudessaan. Reino ja Aino kotikengän toimitusjohtaja Arto Huhtinen innostui kirjaston ostamisesta, koska Juice oli uskollinen Reinojen käyttäjä.

Kirjasto tulee kesän ajaksi yrityksen tiloihin Tampereen Finlaysonille. Kiinnostuneet voivat tutustua kirjastoon ehkä jo muutaman viikon kuluttua, kertoo Aamulehti.

Myöhemmin on tarkoitus laittaa kirjasto kiertoon Juicen toiveiden mukaisesti. Jatkosta neuvotellaan Juicen lesken Sari Leskisen kanssa.

Juicen kerrotaan lahjoittaneen viimeiset Reinonsa muusikko Juri Lindemanille sillä ehdolla, että hän käyttää niitä keikoilla, eikä museoi kenkiä.

Kauppahinta on Huhtisen mielestä vähäinen kirjaston kulttuuriseen arvoon verrattuna.

Juicen kirjastossa on 2321 teosta. Kirjakauppias Hannu "Komisario Palmu" Peltonen sanoo , että kyseessä on loistava kokoelma kotimaista kaunokirjallisuutta. Kokoelmista löytyi täydellinen sarja muun muassa Veikko Huovista, Erno Paasilinnaa, Väinö Linnaa ja Kalle Päätaloa. Runoilijoista mukana oli paljon Eino Leinoa ja Pentti Saarikoskea.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.