Juhlamenu: Mehevä suklaakakku, pororulla ja savulohikeitto

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma on tällä viikolla juhlatunnelmissa, kun televisioruudussa nähdään jo tuhannes jakso ruokaohjelmasta.

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmalla on jaksoja enemmän kuin millään muulla kotimaisella ruokaohjelmalla. Kokki Aki Wahlman on luotsannut Suomen katsotuinta ruokaohjelmaa koko sen nelivuotisen historian ajan.

Juhlan kunniaksi onkin aika loihtia herkulllisen juhlava menu:

Juhlava pororulla

Juhlava pororulla sopii mainosti juhlapöydän alkupalaksi.

Tuulihattutaikina:
100 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl Pirkka kevytmaitoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 kananmunaa

Täyte:
4 kananmunaa
1 pkt (100 g) Pirkka poron kylmäsavupaistiviipaleita
1/2 paprikaa (vihreä tai punainen)
1 rs (180 g) Pirkka Italian yrtit tuorejuustoa
1 rkl kevytkermaa
1/4 tl suolaa

Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Kaada sekaan maito ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Lisää leivinjauhe, suola ja munat yksitellen hyvin sähkövatkaimella vatkaten.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15 - 20 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä levy.

Keitä munat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Hienonna savuporo, paprika ja keitetyt munat. Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, suola ja savuporo. Levitä seos tuulihattulevylle. Ripottele pinnalle hienonnetut munat ja paprikat.

Kääri levy napakalle rullalle pitkän sivun suuntaisesti. Anna rullan vetäytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Viipaloi rulla ja tarjoa pikkusuolaisena.

Mehevä savulohikeitto rucolalla

1 - 2 ruukkua rucolaa
100 g purjoa tai nippusipulia
3 rkl juoksevaa margariinia
5 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
3/4 tl suolaa
mustapippuria
sokeria

Pinnalle
2 - 3 Pirkka kananmunaa
200 g lämminsavulohiviipaleita

Keitä munat koviksi eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Paloittele lohiviipaleet.

Hienonna rucola. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjoa margariinissa pari minuuttia.

Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon puolet maidosta koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes keitto on tasaista ja se kiehuu.

Lisää loppu maito ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää rucola. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Annostele keitto lautasille ja lusikoi pinnalle munaa sekä savulohta. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Suklaaunelmatäytekakku

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja