Juhannuksena kokoonnutaan grillin äärelle

Juhannus on hyvän ruoan ja yhdessä grillaamisen aikaa, silloin nautitaan ulkona kokkailusta. Juhannusruokiin kuuluu makkaran lisäksi erilaiset lihat, kasvikset ja kala, joista saat loihdittua monipuolisia raikkaita ja keveitä kesäruokia.

Herkulliset lihavartaat maistuvat juhannusjuhlissa. Varrastalkoissa jokaiselle riittää tekemistä. Voit rakentaa ja maustaa vartaat monella tapaa. Valmiit maustetahnat ja -kastikkeet ovat käteviä ottaa mukaan vaikka kesämökille. Parila on näppärä apuväline vartaiden kypsennyksessä. Laita parila grilliritilän päälle, siinä voi kätevästi käännellä vartaita ja ne eivät pääse niin helposti palamaan.

Laita vartaita varten puiset varrastikut veteen likoamaan painon alle muutamaksi tunniksi, sillä kuivat tikut syttyvät helposti palamaan. Pyri leikkaamaan vartaita varten tuotteet tasapaksuiksi, jotta jokainen pala saa makupintaa kypsymisen aikana. Pariloi tai grillaa kohtalaisella lämmöllä, älä päästä palamaan. Sipaise parilan paistouran harjat öljyllä tai silavalla. Sivele vartaita marinadilla tai öljyllä kypsennyksen aikana.

Lihavartaat on tällä kertaa maustettu eksoottisin mauin. Tarjoa vartaiden kanssa uusia perunoita paahdettuja kasviksia, raikasta salaattia ja hyvää leipää. Voit halutessasi grillata vartaita myös sähköuunissa grillivastuksen avulla tai liedellä parilan päällä.

Raikas mansikkakakku kruunaa varraskekkerit. Perinteinen mansikat kermavaahdon kera on myös taattua jälkiruokalaatua.

Erityisesti kesällä on syytä muistaa, että liha tulee säilyttää kylmässä myös kuljetuksen ajan. Kylmälaukku on kätevä kuljetusapu, pakasteet kannattaa pakata lihojen viereen.

Lue myös:
Grillikestit kalliollaKesän huippumakuja Juhannuksen taioista ja muista perinteistä voit lukea lisää Helmestä: Juhannuksena tehdään taikoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja