Juhamatti Aaltonen palaa Liigaan! Kärpät jää nuolemaan näppejään

Kokenut laitahyökkääjä Juhamatti Aaltonen on erittäin lähellä sopimusta SM-liigaseura Pelicansin kanssa. Lahtelaisten urheilujohtaja Janne Laukkanen vahvistaa neuvottelut MTV Urheilulle.

Viime viikolla tanskalaisen Esbjergin kanssa sopimuksensa purkanut Aaltonen viiletti jo maanantaina Pelicansin harjoituksissa.

MTV Urheilun tavoittama urheilujohtaja Janne Laukkanen vahvistaa tiedon.

– Pelaaja saa tulla harjoituksiin silloin, kun haluttaa, jos vain tilaa on. Ei kai siinä mitään ihmeempää, Laukkanen vitsailee aluksi.

– Kyllähän me olemme häntä tuossa houkutelleet meille.

Aaltonen on ollut muun muassa Oulun Kärppien kiikarissa. Laukkasen mukaan nimiä ei vielä ole Pelicansillakaan sopimuspaperissa, mutta sekin hetki on lähellä.

– Asiasta varmaan keskustelen hänen kanssaan. Viimeistään huomenna saamme nimet paperiin, ja luulen, että aika lähellä on, Laukkanen sanoo suoraan.

Myös Aaltosen agentti Timo Pärssinen vahvistaa pitkällä olevat neuvottelut Pelicansin kanssa. Hän kuitenkin painottaa, ettei hyökkääjällä ole vielä sopimusta minkään seuran kanssa.

Aaltonen, 38, edusti Pelicansia vuosina 2009–10 ja 2019–2020. Kärpissä hän on saavuttanut kolme Suomen mestaruutta 2007, 2008 ja 2014. Lisäksi Aaltosella on palkintokaapissaan MM-kulta vuodelta 2011 ja olympiapronssi 2014.

SM-liigassa Aaltonen on tehnyt 572 runkosarjaottelussa tehot 161+225=386. Kotimaan lisäksi hänellä on kokemusta myös Venäjän KHL:stä, Ruotsin SHL:stä sekä lyhyesti myös Tanskan, Sveitsin ja Tshekin liigoista.

Euroopan sarjojen yhteinen siirtoraja umpeutuu torstaina 15. helmikuuta.

Juttua päivitetty klo 16.56: Lisätty Aaltosen managerin Timo Pärssisen antama tieto sopimustilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat