Juha Mieto täytti pyöreitä: "20 vuotta on mennyt niin nopiassa taharissa että hirvittää"

Koko kansan tuntema hiihtäjälegenda Juha Mieto täyttää tänään 70 vuotta 9:37
Synttärisankari Juha Mieto MTV Uutiset Liven haastatelussa.

Hiihtäjälegenda Juha Mieto viettää tänään 70-vuotispäiviään.

Mieto toteaa MTV Uutisten haastattelussa, että hän ei aio suuremmin juhlia merkkipäiväänsä.

- Mulla 50-vuotisjuhlat olivat kovat juhlat ja kaupunki järjesti 60-vuotisjuhlat. Minä päätin, että nämä 70-vuotisjuhlat jäävät viettämättä. Totta kai täällä jonkin verran porukkaa käy, mutta minä en varsinaisesti juhli, Mieto linjaa.

Mieto toteaa, että onnitteluita on tullut runsaasti.

- Kiitollisuudella otan ne vastaan. Elämäntilanne on hyvällä mallilla ja terveyttä piisaa. Mikäs tässä on rallatella, Mieto kiittelee.

Komean urheilu-uran jälkeen kansanedustajanakin vaikuttanut Mieto toteaa, että nyt hänellä on menossa ”luppoelämäjakso”.

- Talous on syytingillä. Auton omistan ja pienen rahasäkin, jos karkeaa kieltä saa käyttää. Mikäs tässä on rullata eteenpäin, Mieto kuvailee.

- Kuule kyllä tämä 20 vuotta on mennyt niin nopiassa taharissa että hirvittää. Otan tulevasiuudelta vastaan sen mitä tarjotaan, hän lisäsi.

Mieto tunnustaa, että hän kaipaa välillä olla omissa oloissaan.

- Välillä pääsee tuuleentumaan ihmisten ilmoille, mutta minussa on kaksi Jussia. Toinen on erakkojussi. Nautin olla yksin korvessa ja pimeässä. Jos terveyttä vaan piisaa, niin otetaan jokainen vuosi vastaan. Kukaan meistä ei tiedä mikä se lähtöpäivä on.

Illalla Mieto aikoo vielä lähettää Kurikassa liikkeelle kulkueen lasten oikeuksien puolesta.

- Se on minulle kunniatehtävä, Mieto linjaa. 

Lue myös:

    Uusimmat