Mainos

Juha Föhr: Toivoa jonkinlaisesta kesäsäästä on vielä

Ensi viikon sää näyttää lämpimämmältä mutta ei helteiseltä.

Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr muistuttaa, että on vielä liian aikaista tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ensi viikon säästä. Viitteitä siitä, että sää muuttuu lämpimämmäksi, on kuitenkin jo olemassa.

– Tällä hetkellä Suomen päällä on hyvin laaja matalapaineen alue, joka näyttäisi olevan vihdoin väistymässä itään, Föhr sanoo.

Suomessa on pitkin kesää ollut matalapainevoittoista. Matalapaineiden perään on tullut aina uusi ja uusi matalapaine, jolloin hellesäille ei ole ollut sijaa.

– Tällä kertaa näyttäisi kuitenkin siltä, että korkeapaine mahtuisi tähän väliin. Korkeapaineen selänne edellyttäisi, että lännen uusi matalapaine ei tulisi tänne vaan jäisi Pohjois-Atlantille etelään tai kaakkoon, Föhr sanoo.

Helleaaltoa ei maahan kuitenkaan ole tulossa, mutta lämpötila voi ensi viikolla kohota paikoin 25 asteeseen.

– Maanantai näyttää vielä matalapaineen alueelta, mutta lämpimämpää ilmaa virtaa ehkä tiistaina Länsi-Suomeen. Itä-Suomessa ja Pohjois-Suomessa voi olla keskiviikkona vielä kuuroja.

– Ratkaisun paikka on viikon loppupuolella, jolloin nähdään, jaksaako uusia sateita tulla lännen ja lounaan suunnalta maahan.  Toivoa jonkinlaisesta kesäsäästä on vielä, Föhr ennustaa.

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.