Mainos

Journalistiliitto hämmästelee Vanhasen jarruttelua kyselylle

Ennen pääministerin puuttumista kahdeksan ministeriä ehti vastata kyselyyn. Vanhasen mukaan ministereilläkin saa olla inhimillisiä heikkouksia.

Journalistiliitto pitää käsittämättömänä pääministeri Matti Vanhasen nuivaa suhtautumista ministereille tehtyyn kyselyyn pimeän työn käytöstä ja tv-lupien maksamisesta. Liiton puheenjohtaja Arto Nieminen katsoo, että ministerien olisi pitänyt vastata kysymyksiin.

- Eikös Ruotsin esimerkki kerro aika selkeästi, kuinka vakavasta asiasta on kyse. Tämä ei ole mikään leikinlaskujuttu, Nieminen sanoo STT:lle.

Ruotsissa ministereitä on jo menettänyt täysin toimintamahdollisuutensa tämmöisten paljastusten jälkeen. Niemisen mukaan kysytyillä asioilla ei ole mitään tekemistä yksityiselämän kanssa.

- Kysymys on virkatoimien uskottavuudesta ja siitä, onko edellytyksiä toimia.

Vanhanen on pitänyt kyselyä loukkaavana. Hän on myös todennut, että tämän kyselyn jatkoksi ministereiltä voitaisiin pyytää yleisempää vastausta siitä, ovatko he tehneet jotakin laitonta.

Niemisen mukaan toimittajat kyllä osaavat tehdä eron tärkeän ja vähemmän tärkeän välillä.

- Ja tämä on tärkeää. Ruotsin esimerkki kertoo, Nieminen jatkaa.

Nieminen muistuttaa, että hallitus on viestinyt pitävänsä harmaan talouden vastaista työtä tärkeänä. Vanhasen kannanotto viestii aivan päinvastaista.

Niemisen mukaan ministerien on oltava valmiita vastaamaan tämmöisiin kysymyksiin.

STT lähetti loppuviikosta ministereille kyselyn siitä, ovatko he maksaneet tv-lupansa tai teettäneet töitä pimeästi. Vanhanen katsoi nettipäiväkirjassaan, ettei ministerien tarvitse vastata tällaisiin kyselyihin ja teki kantansa selväksi muille ministereille. Hän kirjoittaa myös, että ministereilläkin saa olla inhimillisiä heikkouksia.

Ennen pääministerin puuttumista asiaan kahdeksan ministeriä ehti vastata, että tv-luvat ovat kunnossa eivätkä he ole teettäneet pimeitä remontti- tai kotitaloustöitä.

Niemisen mukaan Vanhasen viesti muille ministerille on tulkittavissa niin, että hän yritti estää loppujakin ministereitä vastaamasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.