Mainos

Jounin suunnitelma: Juusintie

Talo on melko uusi ja tontti iso. Sisätilat ovat toimivat ja sisustus pääosin kauniisti toteutettu. Rakennuksessa itsessään on kuitenkin paljon pieniä silmiinpistäviä keskeneräisyyksiä.

Lähdin liikkeelle perusajatuksesta, että rakennuksen kyseiset häiriötekijät korjataan. Portaiden laatoitukset tehdään loppuun, parvekkeen alle lisätään puuttuvat laudoitukset jne. Sisätiloissa tehdään näkyviin jäävien jalkalistanpäiden viimeistely, korjataan sivussa oleva liesituulettimen poistoputki, maalataan seinä lattiaan asti siellä missä jalkalistaa ei ole voitu käyttää jne.

Ensimmäinen sisustuksellinen toimenpide johon ryhtyisin asunnon arvon esilletuomisessa, olisi hengeltään liian romanttisen keittiön muuttaminen modernimmaksi. Esitän kaapinovien vaihtamista vetimineen.

Olohuoneen / ruokailutilan paneeliverhot ovat mielestäni liian vaatimattomat, joten ehdotan tilalle leveämpiä ja värikkäämpiä. Olohuoneen matoksi ehdotan myös vahvan väristä huopamattoa. Näin ryhdistän tilaa. Jalkavalaisimet täydentäisivät sohvaryhmää.

Televisiohuone kaipaa seinälle jotain joka kokoaa audiovisuaalisen laitesälän ja näin rauhoittaa tilaa. Taustaseinän tapetointi ajaa mielestäni loistavasti tämän asian. Moderni kattovalaisin kruunaisi tilan.

Yläkerrasta tekisin nuorekkaamman. Säkkituolit, matalat pöydät ja pienet matot toisivat aktiivisen ilmeen yläkerran halliin. Kaiteeseen voisi harkita myös maalausta, mahdollisesti kuvioita.

Yläkerran huoneet ovat selkeästi sisustamatta. Kalusteet ovat kuin sattuman kautta päätyneet paikoilleen. Kolmiomaisen päätyseinän korostaminen värillä ja kalusteilla selkeyttäisi kyseisiä tiloja.

(Pientä pintaremonttia 21.11.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.