Joulun uudet tähtikoristeet

Kuusen korkein huippukin mukailee kodin joulukoristelun yleistä teemaa. Valitse oma suosikkisi ja tuo lisähuomiota komealle joulupuulle!

Kuusen tähti vetää puoleensa katseita jouluisessa sisustuksessa. Korkealla loistava ja koko koristelun kruunaava elementti kannattaa siis valikoida huolella.

Tähtöset tuikkikaa

Yksinäiselle tähdelle voi tehdä runsaastikin seuraa. Kaunis ja sädehtivä joulun symboli ei kulu monistamalla.

Leikkaa vaikka koko perheen voimin kiiltopaperista erikokoisia tähtiä. Sakaraiset koristeet löytävät paikkansa kuusen oksilta, koristeseppeleistä ja ja jopa lahjapakettien nauhojen väleistä. Suurin ja komein tuikkija sopii kuin nakutettu kuusen huipulle säteilemään.

Taivaallista loistetta

Erilainen tähtönen syntyy tyllistä, kreppipaperille taiteillusta ja paljetein reunoilta koristellusta tähtikuviosta sekä jouluvalosta. Leikkaa tyllistä melko suuri ympyräkuvio ja kreppipaperista ympyrän sisälle mahtuva tähti.

Liimaa kiiltäviä paljetteja tähden ääriviivoja merkkaamaan. Teippaa jouluvalo tai pari syntyneen joulutähden toiselle puolelle valaisemaan komeutta.

Musiikkifanin tähti

Joululaulut kaikuvat stereoista tai radiosta. Myös kuusi verhoutuu musiikin kieleen.

Valjasta käyttöön tavallinen kuusen tähti ja leikkaa nuottivihosta tai kopioiduista nuottivihon sivuista tähden sakaroihin sopivat palat. Liimaa palat paikoilleen ja koristele saumat vielä kimalleliimalla. Seuraa musikaaliselle tähdelle tekevät kiiltopaperista leikatut nuottikoristeet kuusen oksilla.

Säteitään levittävä taivaankappale

Askarteluun soveltuvat puutikut ja vaahtomuovipallo muodostavat valonsäteitä sinkoilevan tähden. Värjää tikut jouluisella värillä ja liimaa tikkuihin vielä kimalletta. Anna tikkujen kuivua.

Työnnä runsas määrä mieluiten eri pituisia tikkuja vaahtomuovipalloon. Maalaa koko koriste vielä esimerkiksi spray-maalilla tai kiedo se ennen tikkujen lisäystä välkehtivään joulukuusen koristenauhaan.

MTV3/bhg.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja