Mainos

Joulun menoliikenne rauhallista

Joululiikenne on tänään sujunut rauhallisesti. Tiet ovat edelleen liukkaita eilisen lumimyräkän jäljiltä ja autojen turvavälit onkin muistettava pitää riittävän pitkinä.

Joulun menoliikenne maanteillä on tänään ollut rauhallista. Aamulla liikenne oli rauhallista, mutta se alkoi vilkastua jälleen pikkuhiljaa puolilta päivin. Isompia ruuhkia ei vielä ole tullut tietoon, mutta Etelä-Suomen alueella kolareita kuitenkin on sattunut yli 70.

Eilisen lumipyryn aikana etelässä tuli vuorokauden aikana tietoon peräti 181 kolaria, kerrotaan Liikkuvasta poliisista. Pahin onnettomuus sattui aamuyöllä Vääksyssä, jossa kaksi ihmistä kuoli henkilöauton ulosajossa.

Tiet edelleen liukkaita

Liikennettä on ollut vähemmän kuin mitä poliisi ennakkoon odotti. Poliisi arvioi, että liikenne alkaa jälleen hiljetä iltapäivällä, sillä monet haluavat ajaa päivänvalon aikana.

Eilinen myräkkä ei enää haittaa autoilijoita, mutta tiet ovat kuitenkin edelleen liukkaita. Sen vuoksi olisikin hyvin tärkeää muistaa pitää etäisyydet tarpeeksi pitkinä autojen välillä, poliisi muistuttaa.

Poliisi uskoo joulun paluuliikenteen jakaantuvan useammalle päivälle.

Pakkanen haittasi junaliikennettä

Pakkanen haittasi tänään junaliikennettä. Muun muassa Rovaniemeltä 9.35 etelään lähteneen pikajunan veturi rikkoutui ja se jouduttiin vaihtamaan Oulussa. Aikataulun mukaan junan piti olla Helsingissä 19.58, mutta sen arvioidaan myöhästyvän ainakin tunnin.

-Se on pitkä juna, joka on täynnä matkustajia, joten se ei voi ottaa kiinni alkumatkan myöhästymistä, huomauttaa liikenteenohjaaja Atte Kanerva VR:n liikenteenohjauksesta.

Sääntöjen mukaan matkustajajunassa saa olla enintään 20 vaunua. Pohjoisen junat pääsevätkin aika lähelle maksimipituutta. Muut pohjoisesta etelää kohti kulkeneet junat olivat vähintään varttitunnin ja enimmillään puolisen tuntia myöhässä.

Savon ja Joensuun radoilla liikenne sujui pienin myöhästymisin. Jotkut pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junat myöhästelivät lähinnä pakkasen aiheuttamien kalustovikojen vuoksi. Muuten lähiliikenne sujui ongelmitta, kun lumentulokin lakkasi.

Päivän kiskoliikenne on ollut hieman normaalilauantaita vilkkaampaa, mutta ei ole yltänyt lähellekään eilisiä matkustajamääriä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.