Joulukuusesta ja tinoista eroon ekologisesti

Joulukuusi muuttuu aikansa palveltuaan hiukan ongelmallisesti. Siitä pitäisi päästä eroon. Tämä on mahdollista tehdä karistelematta lattioita täyteen neulasia, kun vähän suunnittelee etukäteen.

Kapean kuusen voi kaataa varovasti vaikkapa vanhan lakanan tai kevytpeitteen päälle ja kääräistä sievästi pakettiin, jossa se kannetaan ulos. Isommasta voi ensin katkoa oksat esimerkiksi ruususaksilla ja sitten sahata rungon kahteen tai tarvittaessa kolmeen osaan. Palaset pakataan siististi jätesäkkeihin.

Kerros- ja rivitaloyhtiöissä kuusenjätteiden paikka on biojätteiden keräilypisteen vieressä. Omakotiasujalle puolestaan tarjolla on iloisesti takassa tai saunan kiukaassa palavaa polttopuuta.

Kerrostaloissa kuusta ei saa missään tapauksessa heittää alas parvekkeelta; ei vaikka alhaalla olisi kaveri väijymässä. Äkillinen tuulenpuuska saattaa tarttua siihen ja heittää sen pihalla leikkivien lasten tai pysäköityjen autojen päälle.

Uudenvuodentinat ovat toinen pulmallinen hävitettävä. Nehän ovat ongelmajätettä, jota ei saa panna tavallisten kotitalousjätteiden sekaan. Ne on toimitettava kaatopaikalle sellaisille varattuun paikkaan; monella paikkakunnallahan kiertää myös ajoittain erityinen ongelmajätteitä keräävä auto jonka palveluita voi käyttää hyväkseen.

Mutta ekologisinta tietysti on säästää tinat seuraavan uudenvuoden käyttöä varten!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja