Joulukorttien ABC – Nyt on aika askarrella

Joulupostimerkein varustetut joulukortit tulee postittaa viimeistään tiistaina 15.12. Kortteja askarrellessa ja kirjoittaessa kannattaa pitää muutama ohjesääntö mielessä.

Aluksi kannattaa tehdä lista ihmisistä, joille aiot lähettää joulutervehdyksen. Kun lista on valmis, erittele listastasi ne, jotka ovat sinulle läheisiä. Läheisiä ilahduttaa itse tehty joulukortti, ja sen sisältö voi olla henkilökohtaisempikin. Kortin voit tehdä myös valokuvasta, jossa koko perheenne on mukana.

Kirjanpitäjälle, esimiehelle tai asiakkaille käy hyvin valmis joulukortti. Poikkeuksia voit tietenkin tehdä, jos olet tuntenut työtoverisi jo pitkään ja he ovat sinulle erityisen läheisiä.

Joulukortin tarkoitus on ilahduttaa

Kortissa on hyvin rajallinen tila tekstille, joten pidä tervehdyksesi lyhyenä. Läheisille voit hyvin kirjoittaa jotain perheesi kuulumisista ja joulunodotuksesta, mutta pidä joulutervehdyksen sävy iloisena.

Jos sinulla on ollut murheita tai sairauksia, joista haluat puhua, kerro niistä mieluummin kasvokkain tai puhelimessa.

Joulukortin sävy kannattaa pitää iloisena myös työkavereita muistaessa. Älä kirjoittele ikäviä asioita työpaikastasi tai omasta elämästäsi, sillä ikävillä asioilla on tapana levitä nopeasti.

Hyvänjouluntoivotus riittää myös tekstiksi, mitään pidempää värssyä ei ole pakko kirjoittaa.

Muista laittaa nimi alle

Lue valmiit korttisi vielä läpi, ja pidä huoli, että kirjoitat kortin saajan nimen ja osoitteen oikein. Muista laittaa kortin alle oma nimesi, muuten kortin saajalle jää mysteeriksi, keneltä hyvänjoulutoivotus on peräisin.

0,60 euron joulupostimerkeillä lähetettävät joulutervehdykset tulee postittaa kotimaahan viimeistään tiistaina 15.12.

1. luokan kirjeenä lähetettävät joulukortit ennättävät vastaanottajalle jouluksi, kun ne postitetaan viimeistään maanantaina 21.12.

MTV3/realsimple.com

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja