Joulu hiipii kotiin hiljalleen...

Vaikka jouluun onkin vielä aikaa, voi kotia sisustaa jo pikkuhiljaa kohti juhlapyhiä. Talven parhaan juhlan tunnelmaa luovat oikea värimaailma, pehmeät materiaalit ja lämmin valaistus.

Marraskuun kylmät räntäsateet saavat kaipaamaan jo joulua. Vaikka näyttävämmät koristelut odottavat juhlapyhiä, voit aloittaa oikean tunnelman luomisen pienten muutosten avulla.

Valitse ensiksi tulevan joulun värimaailma: viihdytkö perinteisesti harmaan ja punaisen sävyissä, vai miellyttävätkö lumenvalkoinen ja erikoisemmat jouluvärit, kuten vaaleanpunainen, mieltäsi enemmän?

Pelkkä kodintekstiilien päivittäminen riittää, sillä esimerkiksi muutama oikein valittu sohvatyyny ja kynttilä pöydällä tuovat jo mukavasti joulun tunnelmaa.

Joululeivonnaiset voi aloittaa jo nyt

Valmista ensimmäiset joulutortut tai näperrelkää koko perheen voimin oma piparkakkutalo. Ihanat tuoksut valtaavat koko kodin, ja saatte viettää aikaa yhdessä - ihan kuin jouluna!

Myös höyryävät glögilasit ja ensimmäiset suklaakonvehdit tuovat pientä iloa pimeisiin iltoihin.

Tryffelit

  • 300 g rouhittua tummaa suklaata
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • ¾ dl appelsiinilikööriä
  • 1 appelsiinin hienosti raastettu kuori (vain ohut, oranssi osa)
  • kaakaojauhetta tryffeleiden kierittelyyn

Lisäksi tarvitset:

  • kertakäyttökäsineet

1. Kuumenna vettä kattilassa. Laita suklaa kulhoon, kulho kattilan päälle ja sulata suklaa vesihauteessa. Älä anna veden kiehua, muuten suklaasta saattaa tulla rakeista.

2. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Anna jäähtyä hieman ja sekoita siihen sula suklaa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää appelsiinilikööri ja raastettu appelsiininkuori. Peitä kulho voipaperilla ja anna seistä kylmässä kunnes massa on jähmettynyt niin että sitä voi muotoilla.

3. Laita päälle kertakäyttökäsineet ja pyörittele tryffelimassasta palloja. Kierittele tryffelit kaakaojauheessa. Anna niiden jähmettyä kokonaan jääkaapissa.

Joulun parhaat tuoksut

Vaikka kuusi ei vielä nökötäkään paikallaan, voi joulun lempeitä tuoksuja luoda kotiin pienten yksityiskohtien avulla.

Tuoksukynttilöitä löytyy myös esimerkiksi glögin, kuusen ja pipareiden mehukkaissa tuoksuissa. Älä kuitenkaan valitse liian voimakkaasti hajustettuja tuotteita, sillä ne aiheuttavat helposti päänsärkyä.

Myös kauniit joulukukat voi hankkia jo nyt - amaryllis tai muutama hyasintti eivät ole vielä liikaa, mutta tuovat kodin tunnelmaan kuitenkin hivenen joulun taikaa.

Myös erilaiset jouluasetelmat ovat kauniita ja näyttäviä. Askartele itse esimerkiksi havuista kranssi, jonka keskelle asettelet muutaman korkean kynttilän. Muista kuitenkin paloturvallisuus - älä jätä kynttilää yksin palamaan.

Kuvat: Shutterstock/ Ikea

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat