Mainos

Joukkoampumiset poikkeuksellisia Britanniassa

Britit ovat järkyttyneitä ampumistragediasta, joka vaati ainakin 12 ihmisen hengen tänään. Maan pääministeri David Cameron esitti surunvalittelunsa kuolonuhrien omaisille ja sanoi olevansa tapahtumista "huolissaan ja järkyttynyt".

- Kun elämiä ja yhteisöjä lyödään pirstaleiksi tällä tavoin, ajatuksemme ovat niiden ihmisten tukena, jotka ovat joutuneet keskellä tätä traagista tapahtumaa, Cameron sanoi.

Ampumistragedia tapahtui päivällä Pohjois-Englannin järvialueella, kun aseella varustautunut Derrick Birdtulitti ihmisiä useissa kaupungeissa. Kuolonuhrien lisäksi ainakin 25 ihmistä loukkaantui, heistä kolme vakavasti.

Birdin ruumis löydettiin myöhemmin syrjäiseltä metsäseudulta.

Joukkoammuskelut ovat harvinaisia Britanniassa, missä on tiukka asevalvonta. Vuonna 1996 aseistautunut mies surmasi 16 lasta ja heidän opettajansa skotlantilaisessa Dunblanen kaupungissa. Vuonna 1987 asemies ampui niinikään 16 ihmistä Hungerfordissa Etelä-Englannissa.

Dunblanen verilöyly johti Britanniassa uuteen aselakiin, jonka mukaan yksityishenkilö ei saa omistaa käsiasetta. Myös muiden aseiden omistaminen vaatii luvan viranomaisilta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.