Joonas Odenin pelikiellotta selviäminen yllätti Ilveksen – sarjakärki meinasi sulaa Nokia Arenalla

Maalikooste: Ilves - SaiPa 6:03
Videolla maalikooste ottelusta Ilves-SaiPa.

Rasististen solvausten kohteeksi tiistai-iltana sosiaalisessa mediassa joutunut Ilveksen hyökkääjä Joonas Oden ei ollut kokoonpanossa, kun Ilves keskiviikkona voitti SaiPan niukasti 5–4 jääkiekkoliigassa.

– Oden ei ollut aamujäillä, ja niiden jälkeen päätettiin kokoonpano illan otteluun. Olisi ollut mahdollista, että hän olisi saanut Lukko-ottelun taklauksesta pelikieltoa, ja siksi hän ei ollut mukana, sanoi Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä.

Vaikka pelikieltoa ei tullut, Myrrä pitäytyi aamun kokoonpanosuunnitelmassa. Henrik Haapala sai paikan Eemeli Suomen ja Matias Mäntykiven rinnalla. Odenin ollessa ketjussa se on viime peleissä ollut Ilveksen paras.

Ilves johti 5–1 toisessa erässä, ja Nick Baptiste teki kolmannen alussa 6–1-maalin, mutta se hylättiin hetkeä myöhemmin Balazs Sebökin korkeasta mailasta saaman jäähyn takia.

Sen jälkeen Ilves meinasi sulaa pahemman kerran.

– Kaksi erää pelasimme erinomaisesti. Kolmannessa SaiPa sai maaleistaan uskoa ja meillä lopahti peli molemmissa päissä, Myrrä sanoi.

SaiPa nousi vielä maalin päähän. Esillä oli muun muassa kaksi osumaa takonut kultakypärä Ville Petman, joka on laukonut tällä kaudella jo 14 maalia (14+21=35).

– Hävisimme, eikä maalin tappio juuri eroa suuremmasta tappiosta. Eikä oma maalimäärä lohduta nyt, Petman sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat