Joni Mäki sai tiedon Aleksandr Bolshunovin rangaistuksesta – suomalaishiihtäjä esitti toivomuksen

Joni Mäki suhtautui viileästi Venäjän tähtihiihtäjän Aleksandr Bolshunovin saamaan rangaistukseen, josta tuli ilmoitus viikkoja Lahden maailmancupin tapahtumien jälkeen.

MM-sprinttipäivänä torstaina tuli tieto, että Bolshunov on saanut 2 000 Sveitsin frangin (noin 1 800 euron) sakon ja hänet on asetettu viiden kilpailun koeajalle. Jos Bolshunov törttöilee tuona aikana kisaladulla, hänet asetetaan kilpailukieltoon.

Juttu jatkuu videon alla. 

Venäjän ankkuri ajoi suomalaissankarin päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa 0:24
Tästä on kyse: Aleksandr Bolshunov huiski Joni Mäkeä sauvalla ja taklasi tämän kumoon Lahden maailmancupissa kuukausi sitten. 

Lahden maailmancupin kohutapahtumissa ottavana osapuolena ollut Mäki kuuli rangaistuksesta suomalaismedialta pudottuaan MM-sprintistä puolivälierävaiheessa.

– Hyvä, että siihen reagoitiin, Mäki totesi viileästi.

Bolshunovin rangaistuspäätöksessä kesti viikkoja.

– Toivottavasti tulevaisuudessa tuollaiseen tartuttaisiin nopeammin ja olisi selkeät säännöt, että miten tuollaisissa tapauksessa menetellään.

– Olen yrittänyt sivuuttaa tapauksen (Lahden kisojen jälkeen), mutta kyllä se aina välillä on tullut mieleen.

Mäen kohtaloksi sprintin puolivälierässä kävi tiukka tappio loppukiritaistossa.

– Veto vedolta kaveri lähestyi. Ajattelin siinä, että kun minulla on pidemmät jalat, niin venytän vielä sen (jatkopaikan). Ei se riittänyt.

Mäen suksi oli vaikeissa ja hyvin lämpimissä olosuhteissa loistava.

– Tänään annettiin avaimet käteen, hurjaa lämpöä kauhistellut Mäki jatkoi.

Mäen katse on nyt suunnattu sunnuntain parisprinttiin, jossa hänen rinnalleen on tyrkyllä joko Ristomatti Hakola tai Lauri Vuorinen.

– Sunnuntaina laitetaan sitten vielä parempi suksi alle, Mäki summasi vapaan hiihtotavan kilpailusta. 

Lue myös:

    Uusimmat