Mainos

Joka toinen suomalainen uskaltaisi ottaa lisää lainaa

Kansa jakautuu kahtia puhuttaessa lainanotosta.

MTV:n nettisivujen kyselyyn vastanneista 50,5 prosenttia uskaltaisi ottaa lisää lainaa, 49,5 prosenttia ei.

Kyselyyn kyllä -vastanneiden mielestä pakollisiin asioihin, kuten asuntoon voi ottaa lainaa, kunhan laskee tarkkaan lainanmaksukykynsä.

Ei -vastaajat ovat taas sitä mieltä, että näin epävarmassa taloustilanteessa ei kannata tehdä mitään suuria ratkaisuja.

Osa vastaajista oli myös sitä mieltä, että heillä on lainaa jo niin paljon, että heidän ei omalta kohdaltaan tarvitse miettiä koko asiaa.

- Jos on tarve niin miksen ottas, otin silloinkin kun korko oli 17-18 kun ostin osakkeen ja hyvin meni. Nyt on talo ja sekin on maksettu.

- En uskaltaisi, koska mikään ei näytä nykymaailmassa olevan varmaa, ei edes työpaikka ja takaisin lainat aina halutaan.

- Jos oma työpaikka tuntuu turvalliselta ja oma talous entisellään niin turha lähteä yleispankoimiseen. Elämää voi jatkaa aivan entisellään.

- Ellei ole aivan välttämätöntä tarvetta esim asunnon tarvetta, velkaantumista tulee nyt välttää, koska edessä ovat vaikeat ajat. Työttömyyden rajua kasvua ja ennen kokematonta epävarmuutta. Julkinen talous tulee kohtaamaan aivan ennen kokemattomia haasteita verotulojen vähentyessä ja julkisten palvelutarpeiden kasvaessa. Lakisääteistenkään palvelujen hoitamiseen eivät kuntien rahkeet tule riittämään. Valtionosuuksia ei voida lisätä tarpeita vastaavasti. Jokaisen tulee nyt kuristaa oma menotaloutensa kaikin käytettävissä olevin keinoin. T. Velkaneuvontaa harjoittava lakimies

- Totta kai uskallan ottaa lainaa järkevään asiaan. Laina sen verran pieni, että kykenen sen maksamaan

- 90-kymmentä luvun alku oli viedä elämäni raiteiltaan. Silloinkin vakuutettiin ettei ole hätää. Ensin meni työ ja sitten asunto. Nyt kaikki hyvin, ei yhtään velkaa, eikä tule olemaan.

MTV:n nettisivujen kyselyyn vastasi reilut 5 000 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.