Johannes Kläbo sai kovan tarjouksen – valmis jäämän ulos maailmancupista

Norjan ykköshiihtäjä Johannes Kläbo on harjoitellut koko kesän maajoukkueen ulkopuolella.

Viime vuoden hiihdon MM-kisoista kolme kultaa ja kaksi hopeaa kahminut Johannes Hösflot Kläbo ei ole varma, osallistuuko hän ensi kaudella maailmancupkiertueelle.

– Ensi talvi on tietysti tärkeä Tour de Skin ja muiden kilpailujen osalta, mutta mikään ei ole tärkeämpää kuin vuoden 2025 MM-kisat. Jos minun pitää olla sivussa vuoden 2024 maailmancupista, niin sitten olen, Kläbo toteaa Langrenn.com-sivuston mukaan.

Kläbo jättäytyi Norjan maajoukkueen ulkopuolelle keväällä. Hän harjoittelee tällä hetkellä omakustanteisesti Yhdysvalloissa.

– Valmistaudun huolellisesti ja haluan päästä parhaaseen mahdolliseen kuntoon vuodelle 2025. Toivottavasti kaikki menee mahdollisimman hyvin ja pysyn terveenä, Kläbo sanoo.

Viime kaudella Kläbo tienasi yli kaksi miljoonaa euroa, joten hänellä on erittäin hyvät edellytykset harjoitella yksin. Hän on ksaanut tarjouksen Petter Northugilta, johon hän saattaa omien sanojensa mukaan tarttua.

– Olen saanut mielenkiintoisen tarjouksen Janteloppetilta (Petter Northugin talli), ja se voisi olla hyvä vaihtoehto, jos en osallistu maailmancupiin, Kläbo pohdiskelee.

Kläbo on viime vuosien menestynein hiihtäjä maailmassa. Hän on voittanut yhteensä 14 arvokisakultaa vuoden 2018 MM-kisoista lähtien.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat