Johanna Raunio: Eksoottiset suomalaismissit pärjäävät

Johanna Raunion mielestä hyvällä itsetunnolla ja vartalolla varustettu Sara Chafak menestyy Miss Universum- kilpailussa.

Sara Chafak on erittäin edustava, hyvävartaloinen ja itsevarma nuori nainen. Sara ei pyytele anteeksi olemassaoloaan, eikä hän ikävöi kotiin. Minua on aina huvittanut ne ulkomaille kilpailemaan lähtevät missit, jotka heti ikävöivät takaisin kotiin, vaikka heillä on menossa elämänsä tilaisuus, sanoo entinen missikonkari, nykyisin kiinteistövälittäjänä työskentelevä Johanna Raunio.

Johanna Raunio sijoittui Filippiineillä kolmanneksi Miss Universum -kilpailussa. Vaaleaa kaunotarta ihailtiin niin kovasti, että hänestä leivottiin filmitähti. Lorelei ja Hustler Squad -elokuvien myötä Johanna singahti filippiiniläisten palvomaksi supertähdeksi.

Vuotta myöhemmin eli vuonna 1975 Miss Universumiksi kruunattiin Anne Pohtamo.

Kului monia vuosia ennen kuin suomalaismissejä onnisti Miss Universum -kilpailussa. Vihdoinkin tärppäsi, kun kuvankaunis Lola Odusoga (Wallinkoski) sijoittui kolmanneksi Las Vegasissa vuonna 1996.

Johanna Raunion mielestä eksoottisen näköiset suomalaistytöt niittävät menetystä kansainvälisissä kauneusmittelöissä.

– Ihan suomalaiset pallinaamat eivät näytä enää pärjäävän. Misseihin panostetaan nykyisin myös ammattimaisemmin, tosin kyllä minunkin aikana tyttöjä valmennettiin missikilpailuihin.

Missiyden jälkeen Johanna Raunio on elänyt mielenkiintoista elämää. Hän on laulanut keikoilla, näytellyt eri teattereissa ja elokuvissa sekä Salatuissa elämissä.

Loppujen lopuksi oli pienestä kiinni, etteikö Johannasta olisi tullut kuuluisaa Hollywood-tähteä.

– Minua etsittiin vaikka kuinka kauan erään kansainvälisen elokuvayhtiön toimesta. Harmi vain, etten silloin tajunnut ottaa yhteyttä heihin, vaan ihmettelin avaamiani kirjekuoria, että mitäköhän nämäkin tarjoukset ovat, Johanna Raunio naurahtaa, eikä ole moksiskaan, vaikka kansainvälistä mainetta niittänyt King Kong-elokuvarooli meni sivu suun. Pääroolin nappasi lopulta Jessica Lange.

Johanna Raunion mielestä missikilpailuista, lukuisista ammateista ja erilaisten ihmisten tapaamisista on ollut paljon hyötyä elämässä.

Hyvää ihmistuntemusta on tarvittu myös kiinteistövälittäjänä.

– Kiinteistövälittäjän työ on haastavaa, mutta erittäin antoisaa. Ainakin aivot pysyvät koko ajan käynnissä, joten olen erittäin tyytyväinen elämääni. Iloinen olen myös siitä, että tyttöjeni toivomat sahramipullat on jouluksi jo paistettu, heläyttää Johanna Raunio.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat