Johanna Matintalo joutui hiihtämään väärään suuntaan – "Mietin siinä, että mitähän ihmettä minä teen"

Suomen Johanna Matintalo sijoittui maailmancupin päätösmatkalla, 30 kilometrin takaa-ajossa 51:nneksi. Matintalo kertoi, että häneltä meni matkan varrella sauva poikki.

Matintalo jäi kärjestä reilut kahdeksan minuuttia. Osittainen syy suureen eroon johtui matkan aikana tapahtuneesta välinerikosta. Hän oli pitemmän aikaa isossa ryhmässä mukana, mutta joutui hiihtämään suuren osan kisasta yksin. 

– Olisi ollut kiva olla siinä porukassa vähän pitempään, mutta siinä kisan puolivälin paikkeilla toinen tyttö polkaisi minulta sauvan poikki. Mietin siinä muutaman sekunnin, että mitähän ihmettä minä teen, Matintalo kertoo.

– Olimme onneksi menneet noin 50 metriä aikaisemmin huoltoalueen läpi. Käännyin ympäri ja hiihdin vähän aikaa väärään suuntaan. Hain sieltä varasauvan ja pääsin jatkamaan kisaa. Se oli varmasti hyvä ratkaisu, koska muuten olisin joutunut hiihtämään todella monta kilometriä yhdellä sauvalla, Matintalo jatkaa.

MM-pronssia voittaneessa viestijoukkueessa ollut Matintalo kertoo, että oma kisa meni pieleen juuri sauvarikon vuoksi. 

– Tänään oli sellainen keli ja latu, että peesistä ja porukasta olisi ollut hyötyä. Siinä kun jäi yksin, niin se oli aikamoista selviytymistaistelua, Matintalo toteaa.

Maastohiihdon maailmancup tuli sunnuntain kisan myötä päätökseen naisten osalta ja kokonaiskilpailun voitti Yhdysvaltain Jessie Diggins.

Lue myös:

    Uusimmat