Mainos

Joenpelto-palkinto norjalaiskirjailijalle

Palkintotoimikunta kiittää Herbjörg Wassmon romaanituotantoa voimakkaaksi ja ihmisläheiseksi.

Vuoden 2004 Eeva Joenpelto -kirjallisuuspalkinto on myönnetty norjalaiselle kirjailijalle Herbjörg Wassmolle. Kansainvälinen kirjallisuuspalkinto jaetaan tänä iltana Lohjalla. Wassmo saapuu kotikaupungistaan Oslosta vastaanottamaan palkinnon.

Palkintoperustelujen mukaan Herbjörg Wassmo tarttuu uusimmissa teoksissaan lujalla otteella nykyajan ihmisen, taiteilijan, naisen ongelmiin ja niiden ratkaisuyrityksiin. Wassmon proosatuotannon taustana on hänen Pohjois-Norjan saarten kasvuympäristönsä.

Romaanien lisäksi Wassmon 1970-luvulla alkaneeseen kirjailijanuraan kuuluu lyriikkaa, novelleja ja draamaa. Wassmon romaanitrilogiat Dina ja Tora on käännetty suomeksi. Vuonna 1942 syntynyt Wassmo on yksi Norjan suosituimmista kirjailijoista. Hän on saanut Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon vuonna 1987.

Kolmen vuoden välein jaettava kirjalija Eeva Joenpellon (kuvassa) nimeä kantava kirjallisuuspalkinto myönnetään ulkomaiselle kirjailijalle, joka on tehnyt suomalaista kirjallisuutta kotimaassaan tunnetuksi tai jonka tuotannon teemat ovat innoittaneet sitä. Palkintosumma on 13000 euroa.

Palkintotoimikuntaan kuuluivat professori Irmeli Niemi, kirjailija Jorma Kannila, kirjakauppias Ritva Kytöhonka sekä professori Kai Laitinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.