Joe Bidenin vierailu sulkee kauppatorin kesken vilkkaan sesongin jo toistamiseen – näin reagoivat torikauppiaat

Bidenin vierailu sulkee Kauppatorin kesken vilkkaan sesongin – näin reagoivat torikauppiaat 2:05
Tätä mieltä torikauppiaat ovat Bidenin vierailun aiheuttamista järjestelyistä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapuu vierailulle Helsinkiin torstaina 13. heinäkuuta. Isojen valtiovierailuiden kohdalla Kauppatori joudutaan tyhjentämään turvallisuussyistä. MTV jalkautui kysymään, minkälaisia tunteita Kauppatorin laittaminen säppiin uudemman kerran aiheuttaa torikauppiaissa. 

Jo aiemmin tänä vuonna Kauppatori oli suljettuna Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin vieraillessa presidentti Sauli Niinistön ja Pohjoismaiden pääministerien tapaamisessa.

Matkamuistoja ja puuesineitä myyvä Tapio Penttilä kertoo, että työt eivät lopu vaikka myyntipiste pysyykin päivän kiinni. 

Töitä riittää. Ei sillä ole minkäänlaista vaikutusta, onko Biden täällä vai ei. Ihan normaali päivä. Kuudelta ylös ja yhdeksältä loppuu työt illalla, Penttilä sanoo. 

Myös hedelmiä myyvä Jouni Matero yhtyy kollegansa puheisiin. Materon mukaan sululla on toki vaikutuksia, mutta ei dramaattisia sellaisia. 

Se on yksi päivä pois. Jos on huono sää, niin on kiva pitää vapaapäivä. Saadaan vähän lisää energiaa. Kyseessä on tärkeä tapahtuma, niin kyllä minulla ymmärrystä löytyy, Matero painottaa. 

Katso videolta laajemmin, minkälaisia tuntemuksia kauppatorin sulkeminen herättää. 

Lue myös:

    Uusimmat