Mainos

Jo 700 ehec-potilasta sairastunut munuaistautiin – veriplasmalle valtava tarve Saksassa

Ehec-bakteerin aiheuttamaan vaaralliseen munuaisoireyhtymään on sairastunut jo liki 700 ihmistä Saksassa ja muualla EU:n alueella.

Euroopan tartuntatautiviraston ECDC:n tilastojen mukaan hemolyyttis-ureeminen oireyhtymä (HUS) on todettu yli 660 ehec-bakteerille altistuneella, kun ehec-tapauksia on kaikkiaan todettu noin 2300.

Bakteeriin on kuollut 22 ihmistä. Heistä 16:lla oli HUS, kuudella ei. Normaalisti HUSiin sairastuvat lähinnä pienet lapset, mutta nyt valtaosa sairastuneita on aikuisia. Kaksi kolmasosaa heistä on naisia.

Saksan sairaanhoito äärirajoilla

Valtaosaa ehec-bakteerista sairastuneista hoidetaan pohjoissaksalaisissa sairaaloissa. Maan sairaanhoitojärjestelmä alkaakin olla ylikuormittunut, sillä etenkin HUS-tapaukset vaativat intensiivistä hoitoa.

Monet HUS-potilaat joutuvat dialyysiin eli verenpuhdistukseen useita kertoja päivässä. Saksalaislehti Bildin mukaan verta joudutaan tilaamaan Pohjois-Saksan sairaaloihin eteläisistä osavaltioista, sillä dialyyseihin tarvittava veri ei muuten riitä.

Bildin mukaan pelkästään pohjoissaksalaisen Kielin kaupungin yliopistosairaalassa tarvittaisiin verta päivittäin yli 150 luovuttajalta, jotta tarpeeseen pystyttäisiin vastaamaan.

Joissain sairaaloissa on tehty viikossa yhtä monta verenpuhdistusta kuin normaalisti koko vuoden aikana, kertoo puolestaan Frankfurter Allgemeine.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.