Jippu & Samuli Edelmann: Pimeä onni

(Warner)

Jipun ja Samuli Edelmannin yhteistyö alkoi elokuvaan Jos rakastat tehdyllä duetolla Hectorin vuoden 1988 hitistä Jos sä tahdot niin. Voimasoitossa viihtyneen biisin suosion myötä kaksikko päätti tehdä kokonaisen levyn yhdessä. Se äänitettiin menneen syksyn aikana Maltalla, jossa Edelmann nykyisin perheensä kanssa asuu.

Levy koostuu laina- ja käännöskappaleista. Avausraita Hiljaa vaivun on käännös leffassa Once kuullusta Falling Slowlysta. Nimibiisi Pimeä onni puolestaan on käännös The Crashin hitistä Sugared. Jippu laulaa yksin upeasti aiemmin Ressu Redfordin suomeksi esittämän kappaleen Kato mitä sä teit, joka on alun perin Phil Collinsin Against All Odds –hitti. Pakko sanoa, että Jipun versio kuulostaa pikkasen uskottavammalta kuin Ressun.

Dave Lindholmilta on tälle levylle lainattu kaksi biisiä (Joo joo mä rakastan sua ja Puhtaat laivat), Edu Kettuselta puolestaan Retki merenrantaan. Raid-televisiosarjan tunnuskappaleena tutuksi tullut, Mari Rantasilan alkuperäiskappale Vain rakkaus toimii Jipun laulamana hienosti. Samulin soolobiisejä levyllä ovat em. Puhtaat laivat sekä Jacques Brelin Ne me quitte pas eli Ethän lähde pois. Levyn päättää rauhallinen Sydän suojaa ei saa.

Lue myös:

    Uusimmat