Mainos

Jim Morrisonin elämästä musikaali Vaasassa

Vaasan kaupunginteatteri avaa syksyn uudella rockmusikaalilla. Motel Morrison kertoo The Doors -yhtyeen legendaarisen keulahahmon Jim Morrisonin elämästä ja musiikista.

Taava Hakalan ohjaama musikaali seuraa löyhän kronologisesti Morrisonin ja hänen bändinsä vaiheita. -Morrisonin elämäntarina on jo nähty Oliver Stonen leffassa. Motel Morrison on enemmänkin retrokeikka Jim Morrisonin pään sisään, kuvailee Hakala.

Musikaalissa päästään The Doorsin mukana ensimmäiselle keikalle ja myöhemmin suurille areenoille. Tarinassa on myös fiktiivisiä aineksia, sillä näyttämöllä nähdään mm. paholaismainen Fauni-hahmo ja pop-taiteen ikoni Andy Warhol.

Musikaali pohtii omalla tavallaan myös sitä, mikä saa lahjakkaan ihmisen kuluttamaan elämänsä liian nopeasti loppuun. Morrisonin traagisuus oli siinä, että hän halusi olla myös vakavasti otettava runoilija. Hänestä kuitenkin tuli "julkinen eläin", huomauttaa Hakala.

Jim Morrisonia esittää teatterin oma näyttelijä Juha Lagström. Hän harrastaa musiikkia ja hänellä on myös rockbändi. The Doorsin jäseninä nähdään nuoret vaasalaismuusikot Tuomo Unkuri, Olli Rantala ja Jere Lahti.

Amerikkalainen Jim Morrison on yksi rockin historian tunnetuimpia hahmoja. Hän nousi maineeseen Los Angelesissa vuonna 1965 perustetun The Doors -yhtyeen laulajana ja sanoittajana. Sanoituksissa käsiteltiin seksuaalisuutta ja rajojen ylittämistä.

Morrisonin elämä katkesi 27-vuotiaana. Hän löytyi kuolleena asunnostaan Pariisissa vuonna 1971. Virallinen kuolinsyy oli alkoholismin aiheuttama sydänkohtaus, mutta myös huumeiden yliannostusta on epäilty.

Morrisonin viimeisenä levyttämäksi lauluksi jäi Riders on the Storm, jonka unenomainen soundi päättyy myrskyn kohinaan ja sitten hiljaisuuteen. Kyseinen kappale sekä mm. The Doorsin läpimurtohitti Light My Fire kuullaan Vaasan musikaalissa.

Motel Morrisonin kantaesitys on 20. syyskuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.