Jesse Puljujärvestä ladottiin suoraa tekstiä: "Vielä täysin vaiheessa"

14:44
Vilttiketjussa puitiin myös Karjala-turnausta ja Huuhkajien tulevaa EM-karsintaottelua Liechtensteinia vastaan.

Maailman parhaasta jääkiekkosarjasta NHL:stä SM-liigaan ja Kärppiin täksi kaudeksi palanneen Jesse Puljujärven keskeneräisyys pelaajana paistaa Telian juontajan, meritoituneen jääkiekkotoimittaja Tuomas Nyholmin silmiin.

Puljujärvi pelasi tuoreeltaan Leijonissa Karjala-turnauksessa, eikä nuorukainen varsinaisesti esityksillään säväyttänyt.

– Nähtävissä on samoja oireita, joiden takia NHL-ura ei ole vielä auennut. On tiettyä kelluntaa ja sellaista kaartelevaa liikettä, mikä ei ole optimaalista Pohjois-Amerikkaa ajatellen, Nyholm kommentoi Huomenta Suomen Vilttiketjussa. 

Nyholm luo kysymysmerkkejä myös Puljujärven tulevaisuuden ylle.

– Jessestä puhutaan aika paljon sillä lailla, että hän on ikään kuin NHL-pelaaja, joka on nyt tilapäisesti Suomessa. Kyllä on perusteltua kysyä, tuleeko Jessestä minkälainen NHL-pelaaja ylipäätään.

– Hän on vielä täysin vaiheessa pelaajaidentiteettinsä ja pelaajakokonaisuutensa osalta, Nyholm latoi.

Kielitaito "tekosyy"

Leijonalegenda Heikki Riihiranta näkee Puljujärven pelaamisessa "välähdyksiä", mutta viimeisen askeleen huipulle hän kokee olevan paljon myös itseluottamuksesta kiinni.

– Pieni steppi itseluottamuksessa auttaa paljon siinä. Näkee, että hän on ulottuva ja taitoa riittää. Enemmän se on henkisestä puolesta kiinni, Riihiranta arvioi.

Osaltaan tapetille on noussut Puljujärven heikko englannin kielen taito, jonka kanssa hän yritti tulla toimeen NHL:ssä.

– En usko, että kenelläkään olisi pärjääminen urheilussa jäänyt kielitaidosta kiinni. Se on minun mielestäni tekosyy. Tietysti auttajia täytyy olla siinä tukemassa, mutta kielitieto ei ole se ongelma, ettei hän pelaa NHL:ssä, Riihiranta summasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja