Jesse Puljujärveltä upea ele 17-vuotiaalle pojalle – suomalainen avaa tekonsa ihastuttavan taustan: "Oli ihan fiiliksissään"

Jesse Puljujärvi on takonut tulosta jääkiekon NHL:n harjoitusotteluissa, ja vastuuta on hänen mukaansa luvassa runkosarjakauden alkaessakin. 23-vuotias suomalaishyökkääjä selvittää tilannettaan MTV Urheilulle.

Puljujärvelle on herunut palstatilaa harva se aamu, kun mies on ollut lyönnissä ja takonut maaleja NHL:n harjoitusotteluissa. Harjoituspelit ovat kuitenkin harjoituspelejä, eikä ylenpalttiseen paistatteluun ole niiden jäljiltä varaa, kun vasta siirrytään panoksellisiin otteluihin.

Puljujärvellä on edessään uransa viides kausi, jolloin hän pelaa lajinsa parhaassa liigassa, NHL:ssä.

– Toivottavasti tulisi hyvä kausi omalta osaltani ja joukkueelta ja pystyisin pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja nauttimaan peleistä ja arjesta täällä, Puljujärvi pudottelee ja tehostaa:

– Pystyisi nauttimaan, se on tärkein tavoite.

Connor McDavidin viereen

Erityisesti puolustuspelin parantamiseen satsanneen Oilersin sesonki pyörähtää liikkeelle keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa ottelulla Vancouver Canucksia vastaan. Puljujärven kiteytys kauden alla nähdystä kuuluu, että harjoituspeleissä on ollut "ihan hyvä meininki".

– On päässyt pelaamaan ja ylivoimalla käyttämään omia vahvuuksia. Sen kautta saanut paria maalia ja on voitettu pelejä. Olisi hyvä juttu, kun pystyisin tuomaan niitä runkosarjapeleihin.

Puljujärvi haluaa tuoda jäälle vahvaa luistelua ja kovaa kamppailupelaamista. Lähtökohtana on hänen mukaansa yksinkertaisesti voittaa joka kamppailu.

– Viime kaudella tajusi, mikä on oma rooli. Pyrkii sitä vain vahvistamaan koko ajan ja jatkamaan tällä kaudella siitä.

Ketjukavereista homman ei pitäisi jäädä kiinni nytkään. Puljujärven käsityksen mukaan hänen pitäisi päästä aloittamaan keskushyökkääjä Connor McDavidin vierellä – NHL:n kanadalaisen supertähden, jonka kanssa pelaamisesta suomalainen pääsi viime kaudellakin nauttimaan. Vasen laituri ykkösnyrkkiin oli vielä haastatteluhetkellä mietinnässä.

"Pystyy heittämään biisoniläppää"

Jos on Puljujärvi ollut liekeissä jäällä, sitä hän on ollut kaukalon ulkopuolellakin. Hiljattain otsikoita keräsi Puljujärven sosiaalisessa mediassa julkaisema positiivismielinen otos, jossa mies poseerasi Jaffa-koiransa kanssa luonnosta bongaamansa biisonin lähellä. Pohjoisamerikkalainen mediakin tarttui täkyyn, ja suomalainen sai virkkoa tapauksesta englanniksi – varsin sujuvaan tapaan.

Englannin taito on parantunut pala palalta siitä, mitä se Puljujärvellä vielä vuosia sitten oli. Puljujärvi uskoo senkin vaikuttavan kaikkeen pelaamisen vaiheilla.

– Pystyy enemmän nauttimaan arjesta, on kivempi olla hallilla ja pystyy enemmän heittämään biisoniläppää hallillakin.  Kyllä se on iso juttu tässä hommassa.

Kuten on Puljujärven mukaan sekin, että otteluissa on taas väkeä ja faneja.

– Nyt meillä oli Calgarya vastaan kunnon meininki hallissa. Kyllä se oli kivaa. Kolmannessa erässä saatiin mylly käyntiin ja fanit tekivät aaltoja. Kyllä se oli ihan eri fiilis. Oli hienoa. Vielä kun saisi ihan täyteen, olisi vielä parempi.

"Puljulle" fanien huomioiminenkin on tärkeää. Oilers jakoi hiljattain sosiaalisessa mediassa videopätkän, jossa suomalainen heitti mailansa katsojalle. Puljujärven mukaan kyse oli 17-vuotiaasta pojasta.

– Minulla oli yksi tuttu, joka meni samalla lennolla minun kanssani Vancouveriin. Hommasin hänelle liput ja lupasin mailan. Kävin pelissä heittämässä sen hänelle, niin hän oli ihan fiiliksissään, Puljujärvi sanoo – ja jakaa samalla hienon osoituksen luonteestaan.

Edellisellä NHL-kaudella 55 runkosarjaotteluun tehopisteet 15+10=25 summannut Puljujärvi on nakuttanut koko NHL-urallaan 194 runkosarjaotteluun 62 (32+30) pinnaa. Viime kaudella pelaamissaan neljässä NHL:n pudotuspeliottelussa suomalainen sai kokoon 1+1=2 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat