Mainos

Jenna Lepomäen murhatutkinta kytkeytymässä laajaan huumekauppaan

Espanjan Malagassa viime kesänä tapahtuneen suomalaistytön henkirikoksen taustalta on paljastumassa useita huumerikosepäilyjä.

Keskusrikospoliisi esittää tänään vangittavaksi keski-ikäistä suomalaismiestä, joka on toisen murhasta epäillyn ja aiemmin vangitun nuoren miehen isäpuoli. Vangitsemisen rikosnimikkeenä on useita törkeitä huumausainerikoksia. Istunto järjestetään Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan jutussa on myös muita epäiltyjä. Poliisi on jutun saamasta käänteestä kuitenkin vielä vaitonainen.

Myös murhaepäillyt sotkeutuneet huumekauppaan

Kahta nuorta suomalaismiestä epäillään 18-vuotiaan espoolaisen Jenna Lepomäen murhasta, ja he ovat edelleen vangittuina. Myös heitä epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Murhasta epäiltynä ei tällä hetkellä ole muita.

Uhrin vanhemmat ilmoittivat elämänsä ensimmäiselle ulkomaanmatkalle lähteneen 18-vuotiaan Lepomäen kadonneeksi heinäkuussa, kun tyttöä ei kuulunut kotiin. Tytön ruumis löytyi Espanjasta kolme kuukautta ilmoituksen jälkeen.

Vainaja löytyi suomalaisperheen vuokraaman huvilan pihan läheisyydestä. Nyt huumerikoksista pidätetty mies on perheen isä, jonka nimiin huvila oli vuokrattu.

Yritettiin värvätä huumekuriiriksi?

Huvilalla kesää viettivät myös 18- ja 20-vuotiaat miehet, jotka vangittiin Suomessa pian ruumiin löytymisen jälkeen. He houkuttelivat Lepomäen saapumaan Espanjaan.

Nuorempi epäillyistä on nyt vangittuna olevan miehen puolison poika. Murhan jälkeen perheen isä oli vangittuna Espanjassa pidempään, sillä paikallinen poliisi epäili häntä rikoksentekijän suojelemisesta. Hänet kuitenkin vapautettiin loppusyksystä.

Jenna Lepomäen murhan motiiviksi on jo aiemmin julkisuudessa esitetty sitä, ettei hän suostunut kuljettamaan mukanaan Suomeen mittavaa kokaiinierää. Poliisi ei kerro, liittyykö Lepomäen murhan mahdollinen motiivi nyt paljastuneeseen epäiltyyn huumekaupparinkiin.

Syytteet jutussa on nostettava 31. toukokuuta mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.