Jenna Laukkanen jäi niukasti MM-mitalista, nelossija sadasosien tappiolla: "Ei ollut ihan tarpeeksi pitkät kynnet"

Suomen Jenna Laukkanen sijoittui naisten 50 metrin rintauinnin MM-finaalissa neljänneksi. Uran ensimmäinen MM-mitali jäi yhdeksän sadasosan päähän. Ida Hulkko oli finaalin kahdeksas.

Kiinan Hangzhoussa kilpaillaan lyhyen radan MM-mitaleista. Suomalaismitali oli lähellä, mutta Laukkasen puristus ei aivan riittänyt.

Matkalla Euroopan mestaruuden voittaneen Laukkasen Suomen ennätys on 29,54, tänään hän ui ajan 29,68.

– No ei se mitali ihan vielä tullut, vaikka yritin kaikkeni kurottaa, mutta ei ollut ihan tarpeeksi pitkät kynnet, yhdeksän sadasosaa ei ole paljon Laukkanen myhäili Uimaliiton tiedotteessa.

– Kisojen starttaaminen viisikymppisellä on mulle aina vähän haastavaa, mutta uinti uinnilta on parannettu, niin eiköhän tässä ole vielä ihan hyvä viikko edessä.

Laukkanen sanoi Ylelle toivoneensa, että olisi voinut yltää nelossijoja ylemmäs. Hän ei kuitenkaan ole pettynyt suoritukseensa.

– En ole todellakaan pettynyt. Mitali olisi kyllä ollut tosi villi unelma tähän hetkeen, taas jotain pientä hampaankoloon, Laukkanen tuumi tiedotteessa.

Laukkanen yritti saada uintiin lisää vauhtia pohtimalla tulevaa viestiä.

– Vähän sellaista viestiteemaa siihen itselleni hain, että Mimmu (Mimosa Jallow) olisi seuraavana uimassa ja teen siihen alle tosi kovan uinnin.

Hulkon uinti lupaa hyvää sataselle

Hulkko ui finaalissa ajan 30,45 ja jäi viimeiseksi. Suomalainen harmitteli, ettei kisavauhtia ei ole vielä löytynyt.

– Aika samanlaista kuin kaksi edellistäkin uintia, ei oikein löydy vauhtia. Yksi uinti muiden joukossa, en sen pettyneempi ole, hän sanoi Uintiliiton tiedotteessa.

– Verryttelyssä tuntui kyllä paremmalta kuin eilen, mutta ei ollut tänään tähdet kohdallaan. Lupaa ilmeisesti hyvää sataselle, jos tuota kestävyyttä olisi nyt nopeutta enemmän. Mutta katsotaan nyt sekin ensin ennen kuin mietitään sitä enempää.

Kultaa vei Jamaikan Alia Atkinson ajalla 29,05. Hopealle ui Liettuan Ruta Meilutyte ja pronssille Italian Martina Carraro. Carraron loppuaika 29,59 oli vain yhdeksän sadasosaa Laukkasen aikaa nopeampi.

Laukkanen ui keskiviikkona myös 4x50 metrin vapaauintiviestin MM-finaalissa Mimosa Jallow'nAndrei Tuomolan ja Ari-Pekka Liukkosen kanssa. Suomi oli finaalin kahdeksas eli viimeinen, mutta teki uuden Suomen ennätyksen ajalla 1.31,23

Lue myös:

    Uusimmat