Mainos

Jeanne-myrskyn uhrien määrä nousee

Myrskyn kourissa on kuollut Haitin viranomaisten mukaan lähes 700 ihmistä. Karibian meren itäosissa kehittyy jo uusi myrsky.

Haitin La Tortuen saari on selvinnyt hirmumyrsky Jeannen kourista.

Haitin radion mukaan tulva-aalto ei ollut peittänyt saarta alleen niin kuin oli pelätty. Aiemmin tänään kerrottiin, että hallituksen ja YK:n tekemillä helikopterilennoilla ei ollut havaittu saarta lainkaan.

Jeanne-hirmumyrskyn kuolonuhrien määrä Haitissa lähene jo 700:ää. Useita alueita on edelleen eristyksissä eikä niistä ole saatu varmoja tietoja. Jeanne eteni Haitin yli viikonvaihteessa nostattaen tulva-aaltoja ja aiheuttaen maanvyöryjä. Myrsky saanee pian jatkoa hurrikaani Karlista, joka kerää voimiaan Karibian saarten itäpuolella.

YK:n edustajan mukaan noin viisisataa ihmistä menehtyi Gonaivesin kaupungissa. Haitin yli pyyhkäisseen myrskyn seurauksena 80 prosenttia kaupungista jäi tulvien alle.

Myrskyalue edennee nyt Atlantilla koilliseen eli poispäin Bahamalta. Niinpä Jeanne ei uhkaa usean hurrikaanin runtelemaa Floridaa. Atlantin hirmumyrskykausi saanee kuitenkin pian jatkoa hurrikaani Karlista, joka kerää voimiaan Karibian saarten itäpuolella.

Aiemmin Jeanne tuhosi satoja taloja ja tappoi 11 ihmistä Dominikaanisessa tasavallassa. Puerto Ricossa se surmasi kaksi ihmistä viime viikolla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.