Jättiriidan Bottaksen kanssa käynyt F1-kuski yritti sovintoa – suomalainen jätti vastaamatta

Valtteri Bottaksen Mercedeksen kisakuskina korvannut George Russell kertoo kaksikon välillä yli kaksi vuotta sitten tapahtuneen vaarallisen kolaritilanteen olevan yhä selvittämättä.

Bottas ja tuolloin Williamsilla ajanut Russell törmäsivät toisiinsa hurjassa vauhdissa vuoden 2021 Emilia-Romagnan GP:ssä Imolan radalla. Tilanne muistetaan ennen kaikkea raivostuneen Russellin marssimisesta Bottaksen auton luo ja läimäisystä tämän kypärään.

Toista kauttaan Mercedeksen kisakuskina ajava Russell palasi tapaukseen Beyond the Grid -podcastin haastattelussa. Brittikuski kertoo yrittäneensä sopia asian tuoreeltaan Bottaksen kanssa.

– Soitin hänelle, mutta hän ei vastannut puheluun, Russell paljastaa haastattelussa.

Perään Russell kertoo jättäneensä viestin, jossa hän ehdotti Bottasta soittamaan takaisin, kun tällä on hyvä hetki. Puhelua ei ikinä tullut.

– Emme ole koskaan puhuneet kolarista. Emme ikinä puhuneet siitä, kun liityin Mercedekselle, Russell kertoi.

Aivan täysin kaksikon välit eivät kuitenkaan ole katkenneet. Imolan kolarista ei vain ole puhuttu.

– Sen kauden lopussa juttelimme keskenämme normaalisti. Olemme puhuneet usein toisillemme kuskiparaateissa eikä mukana ole ollut tippaakaan vaivaantuneisuutta.

– Se on osa bisnestä, osa tätä työtä eikä se ole koskaan henkilökohtaista, Russell kommentoi.

Bottas kertoi vastaamattomasta puhelusta

Tuoreeltaan Imolan tapahtumien jälkeen huhtikuussa 2021 George Russell kertoi, että asia oli sovittu Bottaksen kanssa. Hänen kuvauksensa lyhyestä keskustelusta ja käden paiskaamisesta oli kuitenkin tapahtunut tuomariston pakeilla.

Bottas arveli kisan jälkeen, ettei hänellä ole tarvetta käydä kolaria läpi Russellin kanssa kahden kesken. 

Hän vahvisti tuolloin seuraavan kisaviikonlopun yhteydessä Portugalissa, ettei asiaa ollut käyty henkilökohtaisesti läpi.

– Minulla oli maanantaiaamuna yksi vastaamaton puhelu, mutta olin vielä nukkumassa, Bottas sanoi Autosportin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat