Mainos

Jättinäytöllä varustettu Samsungin Windows-kännykkä haastaa huippu-Lumiat

Korealainen teknologiajätti Samsung on noussut räjähdysmäiseen menestykseen Googlen Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävillä mobiililaitteillaan.

Mutta Samsungilta löytyy laitetarjontaa myös kilpailevan leirin, eli Microsoftin Windows Phone –järjestelmän puolelta. Yksi esimerkki tästä on Ativ S –älypuhelin, joka käyttää Windows Phone 8 –käyttöjärjestelmää.

Selvästi Galaxy S III:n lähisukulainen

Ativ S muistuttaa olemukseltaan huomattavan paljon Samsungin nykyistä Android-lippulaivapuhelinta, -mallia. Itse asiassa laite on monin paikoin lähes identtinen verrattuna Android-pohjaiseen lippulaivamalliin.

Ativ S:n mitat ovat 137.2 x 70.5 x 8.7 mm, ja painoa laitteella on 135 grammaa. Luvut ovat lähestulkoon samat kuin Galaxy S III:lla.

Ativ S sisältää 4,8-tuumaisen Super Amoled -näytön, jonka tarkkuus on 720 x 1280 pikseliä. Laitteen takana on led-salamalla varustettu kahdeksan megapikselin kamera, jolla voi tallentaa 1080p HD-videoita. Etukameran tarkkuus on 1,9 megapikseliä.

Takakansi on erittäin ohutta muovia, joka kuitenkin kiinnittyy paikoilleen jämäkästi. Kannen alla on irrotettava akku, sim-korttipaikka sekä ylimääräinen muistikorttipaikka.

Kaikki edellä mainitut Ativ S:n ominaisuudet ovat samat kuin Galaxy SIII –puhelimessakin.

Eri käyttöjärjestelmien lisäksi laitteista löytyy toki myös muita eroja: Ativ S sisältää mm. 1,5 GHz:n tuplaydinprosessorin ja 2300 mAh–akun, siinä missä Galaxy S III käyttää 1,4 GHz:n neliydinprosessoria ja 2100 mAh–akkua.

Hyvää ei olla haluttu muuttaa liikaa

Ativ S:n tapauksessa Samsung ei ole siis halunnut lähteä muuttamaan Android-kentällä hyväksi havaitsemaansa muotokieltä. Ja toisaalta, miksi tarvitsisikaan? Ativ S tarjoaa ominaisuuksiltaan erinomaisen ja kookkaan näytön. Laite on kuitenkin mukavan kevyt, ja pyöristetyt reunat tuntuvat hyviltä laitetta käsiteltäessä.

Suuren näytön ongelmana on kuitenkin se, että puhelimen käyttö yhdellä kädellä on vaikeaa, kun sormet eivät yletä kunnolla näytön kaikkiin reunoihin.

Ativ S:n muovinen takakansi on maalattu erehdyttävän hyvin harjatun metallin näköiseksi. Reunoille sijoitetut äänenvoimakkuuspainike, virtakytkin ja erillinen kameranäppäin on sijoitettu onnistuneesti siten, että ne eivät ole käyttäjän käsien tiellä esimerkiksi puheluita tehdessä.

Kilpailee Lumia-mallien välimaastossa

Samsung Ativ S on varteenotettava vaihtoehto esimerkiksi Nokia Lumia 820-mallille tai Lumia 920-lippulaivamallille. Hinnaltaan noin 500 euron arvoinen Ativ S sijoittuu näiden kahden Lumia-mallin välimaastoon.

Samsung Ativ S

Ativ S tarjoaa suuremman näytön kevyemmässä paketissa kuin Lumia 920.

Toisaalta Lumia 920:n runko on selvästi vankempi ja laadukkaamman oloinen, ja sen näyttö on pienemmästä koostaan huolimatta tarkempi.

Uusissa Lumia-malleissa on myös mm. 4G-ominaisuus, mikä puolestaan Ativ S –mallista uupuu. Muutenkin Lumia-malleissa olevat Nokian omat sovellukset vetävät pitemmän korren verrattuna Samsungin muutamiin esiasennettuihin sovelluksiin.

Ativ S on osoitus siitä, että älypuhelimien kuninkaaksi noussut Samsung haluaa aktiivisesti seurailla myös Windows Phone -järjestelmän kehitystä, vaikka yhtiön kännyköissä onkin keskitytty vahvasti Androidiin.

Kokonaisuus on onnistunut, laite tuntuu miellyttävältä käsissä ja Windows Phonen tapahtumaruutujen sekä sovellusten käyttö on erittäin jouheata suurelta näytöltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.