Jatkuuko ura Tokioon asti? – Tero Pitkämäki avasi paluusuunnitelmiaan

2:36
MTV Uutiset Liven lähetys Tero Pitkämäen päätöksestä olla tavoittelematta Dohan MM-paikkaa.

Keihäänheiton seitsenkertainen arvokisamitalisti Tero Pitkämäki päätti olla kilpailematta tänä kesänä. Entä ensi kesä ja Tokion olympialaiset?

Pitkämäen kuntoutuminen polven eturistisiteen leikkauksesta on sujunut hyvin, mutta heitto ei ole kehittynyt harjoituksissa toivotulle tasolle. Pitkämäki kertoi MTV Urheilulle, että hän hengähtää hetkeksi ja suuntaa ajatuksia muualle. 

Ensi kesänä arvokisakalenterissa on Tokion olympialaiset, mikä voisi olla komea paketointi Pitkämäen menestyksekkäälle uralle. 

– Keskityn paluuseen, enkä ole sen enempää ajatellut ensi vuotta. Teen päätöksen lokakuun tienoilla, että jatkuuko ura siihen (Tokioon) asti, Pitkämäki sanoi. 

Pitkämäen elämässä riittää muutakin mietittävää kuin keihäänheitto, sillä perhe kasvoi heinäkuussa tyttövauvalla. Pitkämäellä ja Niina Kelolla on nyt kolme lasta. 

– Kotona on vilskettä ja menoa. Se on positiivista. 

Vaikka Pitkämäki ei ole itse mukana Dohan MM-kisoissa, hän uskoo, että suomalaisilla on tänä vuonna hyvät iskusaumat. 

– Tulostaso ei ole ollut ihan samalla tasolla kuin viime vuosina. Saksalaisilla on ollut heittelyitä tasossa. Magnus Kirt on ykköstykki, mutta siinä takana on yllätyskorteille sijaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja