Järvilehto: Kimi avustaa viemällä pisteitä

MTV3:n F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto katsoo Ferrari-kuski Kimi Räikkösen avustavan tallikaveriaan Felipe Massaa MM-taistossa parhaiten sillä tavalla, että vie hyvien sijoitusten myötä pisteitä pois Massan päävastustajilta.

Ferrarin tallipäällikkö Stefano Domenicali vahvisti Italian GP:n jälkeen, että Räikkösen on loppukauden kisoissa huomioitava Massan etu.

- Kyllä Kimi ajaa itsensä vuoksi ja tekee hyviä kisoja, mutta voi tilanteen vaatiessa avustaa Massaa. On kisakohtainen juttu, mitä se käytännössä tarkoittaa ja miten apua pystyy antamaan. Parhaiten Kimi tekee sitä työtä ajamalla pisteitä pois vastustajilta. Heikki Kovalainen on samanlaisessa tilanteessa McLarenilla, Järvilehto sanoi.

Järvilehto on vakuuttunut siitä, ettei tällä kaudella nähdä tallimääräysten suhteen mitään samanlaista kuin esimerkiksi Itävallan GP:ssä 2002, jolloin Rubens Barrichello päästi Michael Schumacherin edelleen hidastamalla viimeisellä kierroksella.

- Nykysäännöillä sitä ei saa tehdä näkyvästi, mutta aina voi varikkopysähdyksillä pelata jotain, Järvilehto arvioi tallikaverin auttamismahdollisuuksista.

Järvilehdon arvion mukaan myös kolarointi voi nousta ratkaisevaan rooliin loppukauden aikana. Lewis Hamilton oli jo Italian GP:ssä lähellä rikkoa autoaan ohitustilanteissaan.

- Hamiltonilla on hurja ohitustyyli. Joskus se voi kopsahtaa omaan nilkkaan ja keskeytys sattuu sitten paljon. Hamiltonilla on tällä hetkellä sellainen itseluottamus, että hän ajattelee onnistuvansa kaikessa, mitä tekee, Järvilehto arvioi.

Toro Rosson Sebastian Vettelin Italian GP:ssä ajaman voiton tiimoilta Järvilehto muistuttaa, että Vettel ajaa Adrian Neweyn suunnittelemalla autolla. Newey suunnitteli myös Williamsin 1990-luvun alun mestariautot sekä Mika Häkkisen ajamat McLarenit 1990-luvun lopussa.

- Newey on urallaan tehnyt paljon voittaja-autoja ja nyt hän on suunnitellut tosi hienon auton, jossa on Ferrarin voimakas moottori. Sillä yhdistelmällä pitäisikin menestyä. Toro Rossolla on mahdollisuus tehdä lisää yllätyksiä loppukauden kisoissa. En usko, että voittoja tulee lisää, mutta neljän joukkoon on mahdollista yltää, Järvilehto sanoi.

Teksti: Jani Merimaa.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat