Järvenpää haastajana superpesikseen

Pesäpallon pääsarja Superpesis pyörähtää käyntiin tiistaina. Viime kaudella finaaliin ylsi yllättäen Kinnarin Pesis, joka tänä vuonna tunnetaan nimellä Järvenpään Pesis. Viime kauden hopeajoukkue lähtee alkavaan kauteen matalalla profiililla. Superin eteläisin joukkue tavoittelee ensisijaisesti paikkaa pudotuspeleihin.

Vielä viime kaudella koko seuran olemassaolo oli uhattuna. Siitä huolimatta pelaajat raivasivat, talousvaikeuksien keskelläkin tiensä finaaliin. Tänä vuonna Järvenpää lähtee kauteen taloudellisesti vakaalta pohjalta, mutta tavoitteet ovat silti maltilliset.

- Joukkueeseen tuli isoja muutoksia. Kaksi tärkeää kaveria ja pelinjohtaja lähti pois, joten joukkue uusiutui melkoisesti. Emme lähde kauteen kullankiilto silmissä vaan haastajina, Simo Eerikäinen kuvailee MTV3:n Tulosruudun haastattelussa.

Järvenpään rungon muodostavat kokeneet sarjajyrät, joista Eerikäisen varaan lasketaan yhä paljon kotiutuspuolella. Vähintään yhtä tärkeä mies joukkueelle on viime vuonna vuoden lukkariksi valittu Riku Rantanen. - Lukkari on tärkeä osa ulkopeliä. Onneksi Riku on meillä vielä, joten ainakaan lukkarista homma ei ole kiinni, Eerikäinen toteaa.

Tämän vuoden sarja on etukäteisarvioissa varsin tasainen. Mukana on kolme nousijajoukkuetta, joista erityisesti Nurmo on yllätysvalmis. - Kahdeksan joukkoon päästäkseen pitää pelata hyvin. Äkkiä voi pudota alempaan sarjaan. Isoja notkahduksia ei voi kauden aikana olla.

Järvenpään viime kauden menestys näkyy myös pesäpallon laajentuneena suosiona pääkaupunkiseudulla. - Mielestäni täällä on todella suuri buumi tällä hetkellä.

Pesäpallon miesten supersarja alkaa ensi tiistaina. Myös Veikkaus on ottanut tällä kaudella pesäpallon uudelleen mukaan vedonlyöntiin. Laji on nostettu viikon vakio -kohteeksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat