Jaro ja TPS taas tasapeliin, RoPSin ruuti märkää

TPS:n nuori Joachim Osvold tarvitsi vain yhden maalipaikan, kun turkulaiset hakivat arvokkaan 1-1-tasapelipisteen Jaron vieraana. Nopea norjalainen nousi nopeaan vastaiskuun ja ohitti pienestä kulmasta Jesse Östin.

Lähes päivälleen kaksi kuukautta kotivoitotta tahkonut Jaro johti puoliajalle Jonas Emetin maalilla. Osuma oli Jaro-kapteenin kauden kahdeksas.

– Olisimme voineet puoliajalla olla enemmänkin häviöllä. Totesimme tauolla, että mitään ei olla menetetty. Aloimmekin saada paikkoja ja Ykkösestä tullut Juri Kinnunen teki hienon liigadebyytin, summasi TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara.

Valmentaja Mika Laurikaista lämmitti kuuteen päivään toinen tasapeli Jaroa vastaan.

– Tärkeä piste. Meillä on hieno trendi päällä. Pystymme nousemaan tappioasemasta ja saavutimme Honkaa pisteellä.

Jaron pelintekijä Hendrik Helmke oli pettynyt tulokseen.

– Ottelu oli lähes kopio edellisestä kohtaamisesta viime maanantaina. Me hallitsemme, mutta väsymyksen iskiessä ajatus ei kulje ja teemme kohtalokkaita virheitä.

KuPS palasi taas voittokantaan

KuPS venyi niukkaan 1-0-kotivoittoon RoPSista jalkapalloliigassa sunnuntaina Kuopiossa. Näin savolaismiehistö korjasi kurssinsa kahden peräkkäistappion jälkeen voittojen polulle.

Ilmari Niskanen ampui KuPSille voittomaalin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Osuma oli nuorukaisen ensimmäinen liigauralla.

– Katsoin, että takanurkassa oli tilaa, Niskanen sanoi.

RoPS painoi hurjasti toisella puoliajalla. Lähimpänä maalintekoa oli Jani Virtanen, jonka kuti pamahti ylärimaan.

– Oli suuren voiton ainekset. Meillä oli hyökkääjäongelma, RoPS-luotsi Juha Malinen harmitteli.

Ottelun alussa KuPSin Toni Markic ja RoPSin Jarkko Lahdenmäki törmäsivät toisiinsa ja iskivät päänsä yhteen kuopiolaismaalilla. Vakavammin päätään loukannut Lahdenmäki kuljetettiin ambulanssilla sairaalahoitoon. Markic kykeni jatkamaan peliä.

Ottelu oli loukkaantumisen vuoksi pitkään keskeytyksissä. Lisäaikaa ensimmäisellä puoliajalla pelattiin peräti 12 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat