Järkyttävä kaahailu ympäri Helsingin keskustaa päättyi rajuun kiinniottoon – tilanteen kuvannut Harri: "Kasa poliiseja oli hänen päällään pitämässä paikoillaan"

0:14

Helsingin keskustassa Mannerheimintiellä kaahannut henkilö vietiin maihin poliisin joukkovoimalla eilisiltana.

Lukijan videossa näkyy, kuinka poliisit painavat usean miehen voimin huomattavaa ylinopeutta Helsingin keskeisimmällä kadulla ajaneen autoilijan asvalttiin. Videolla näkyy myös, kuinka miehen päähän osoitetaan etälamauttimella.

Kaikki alkoi tarkistusyrityksestä

Helsingin poliisilaitos tiedotti tänään, että tapaus sai alkunsa Tehtaankadulla, kun poliisipartio päätti pysäyttää henkilöauton tarkistusta ja kuljettajan kunnon tarkastamista varten. Autoilija lähti kuitenkin pakoon, ja poliisi menetti näköyhteyden autoon.

Uusi havainto saatiin myöhemmin muualla keskustassa, ja autoa yritettiin pysäyttää Topeliuksenkadulla Töölön sairaalan kohdalla. Auto kuitenkin jatkoi pakoaan huomattavalla nopeudella kohti keskustaa.

Matkan aikana se muun muassa pujotteli liikennevirrassa ja ajoi ajoittain pitkin jalkakäytävää. Perässään sillä oli useita poliisiautoja.

Liikenneruuhka pysäytti kaaharin

Tapahtuneen kotimatkallaan tallentanut Harri Nieminen oli matkalla kohti keskustaa, kun kaahaaja ohitti hänet raitiovaunukiskoja pitkin.

– En ole nähnyt kenenkään ajavan Helsingissä niin kovaa, Nieminen kertoo MTV Uutisille.

NIeminen kertoo, että kaahari oli yrittänyt paeta poliisia, mutta juuttui lopulta ruuhkaan Kansallisoopperan kohdalla. Autoilija yritti Niemisen näkemän perusteella peruuttaa takaisinpäin muun muassa jalkakäytävää pitkin, mutta hänet saatiin sumputettua auton peruutettua taksiin.

Poliisi vahvistaa havainnot.

– Auto eteni huomattavan kovalla nopeudella raitiovaunukaistoja pitkin keskustaan päin kunnes se juuttui liikenneruuhkaan Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä. Tuolloin poliisi sai auton motitettua ja pysäytettyä, rikoskomisario Jouni Jokinen kertoo poliisin tiedotteessa.

Usea poliisi piteli miestä paikallaan

Poliisi kertoo, että pysäytyksen yhteydessä usea poliisiauto kärsi vaurioista ja ainakin yksi taksi sai vaurioita.

Nieminen todisti vielä, kuinka poliisit saivat autoilijan autosta ja jäivät pitelemään miestä aloillaan.

– Kasa poliiseja oli hänen päällään pitämässä häntä paikoillaan, Nieminen kuvailee.

Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että kiinniotettua miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia kohtaan.

Poliisi kertoo, että vaaratilanteista huolimatta henkilövahingoilta vältyttiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.