Järkyttävä ele israelilaisurheilijoille – 19-vuotias saksalainen pidätetty Münchenissä

4:17
Tulosruutu teki selkoa yleisurheilun EM-kisojen tapahtumista.

Münchenissä käytäviä yleisurheilun EM-kisoja reunustaa järkyttävä tapaus. 19-vuotias saksalainen vartija on pidätetty natsitervehdyksen tekemisestä israelilaisurheilijoiden edessä, Saksan poliisi kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

Saksalaisvartija pidätettiin tiistaina sen jälkeen, kun hän teki väitetysti natsitervehdyksen 16 israelilaisurheilijan edessä. Kyseiset urheilijat olivat vierailleet Münchenin vuoden 1972 kesäolympialaisten verilöylyn muistomerkillä. Kyseinen muistomerkki on vuoden 1972 kisojen verilöylyssä kuolleiden 11 israelilaisen urheilujoukkueen jäsenen ja yhden poliisin muistoksi.

– Yksi neljästä paikalla olleesta vartijasta havaittiin noin kello 19.20 tekemässä kansallissosialistisen eleen [kielletyn 'Hitler-tervehdyksen'], Saksan poliisi kertoi.

Vartija on saanut porttikiellon kaikkiin jäljellä oleviin tapahtumiin yleisurheilun EM-kisoissa.

Urheilijat eivät olleet itse havainneet tervehdystä. Sen tekeminen on laitonta Saksassa, ja se voi johtaa useamman vuoden vankeustuomioon.

Vuoden 1972 olympialaisten verilöylyssä Münchenissä palestiinalaiset terroristit ottivat 12 israelilaista olympiaedustajaa panttivangeiksi ja surmasivat heistä 11. Kaappauksen yhteydessä kuolivat myös saksalainen poliisi ja viisi terroristia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja