Mainos

Järjestö: Nälkälakossa ollut mies sai sairauskohtauksen Helsingissä

Nälkälakolla kielteistä turvapaikkapäätöstään vastustava mies sai sairauskohtauksen Helsingin keskustassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kertoo turvapaikanhakijoita tukeva Vapaa liikkuvuus -verkosto.

Kolme kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta afganistanilaista miestä on verkoston mukaan ollut syömättä ja juomatta viime maanantaista lähtien. He ovat oleskelleet eduskuntatalon edessä protestina päätökselle palauttaa heidät Afganistaniin. Miehet uskovat olevansa kotimaassaan hengenvaarassa.

Vapaa liikkuvuus -verkoston jäsen Katja Tuominen kertoo, että sairauskohtauksen saanut mies sairastaa epilepsiaa. Sairauskohtaus hoidettiin paikan päällä.

- Häntä ei viety sairaalaan, sillä hän ei itse halunnut sinne. Miehet ovat yöpyneet taivasalla, koska poliisi ei ole antanut heidän pystyttää telttaa.

Tuomisen mukaan kaikki kolme miestä jatkavat nälkälakkoa ja yöpymistä ulkosalla.

Helsingin poliisi vahvistaa, että miehet ovat oleskelleet eduskuntatalon edustalla useamman päivän. Poliisin mukaan teltan pystytys estettiin perustuen sääntöön, joka kieltää leiriytymisen ilman maanomistajan lupaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.