Järjestä cocktailkutsut!

Näyttävien drinkkien ja cocktailien valmistus onnistuu myös kotikeittiössä. Kokeile Viinibaarin reseptejä ja kutsu ystävät cocktailkutsuille!

Yleensä cocktaileihin käytetään vahvaa alkoholia kuten vodkaa, giniä tai rommia. Drinkeissä käytetään usein myös lukuisia muita alkoholijuomia kuten katkeroita, erilaisia liköörejä, maustettuja viinoja, kuohuviiniä (samppanjaa), sherryä ja erilaisia viinejä.

Kotibaarimikon kannattaakin selailla ohjeita ennen cocktailien valmistamista ja hankkia muita alkoholijuomia sen mukaan minkä tyyppisiä cocktaileja halutaan valmistaa.

Makua ja raikkautta

Alkoholin lisäksi drinkkien valmistamisessa käytetään erilaisia virvoitusjuomia kuten ginger alea, soodavettä ja tonic wateria. Miksereiden lisäksi useissa juomissa käytetään erilaisia hedelmämehuja ja nektareita.

Muita cocktaileissa käytettäviä aineksia ovat muun muassa kerma, kananmuna, hedelmät, siirappi, sokeri, suola, tee ja erilaiset mausteet. Juomien valmistukseen tarvitaan tietysti myös jäitä, joten niitä kannattaa jäädyttää hyvissä ajoin ennen kutsuja.

Viimeinen silaus

Eksoottiset hedelmät tai muut koristeet viimeistelevät drinkin. Esimerkiksi appelsiinin tai sitruunan kuorista taiteillaan useaan cocktailin näyttävä koristespiraali. Hedelmien lisäksi koristeena käytetään yleisesti cocktailtikkuja, paperisia päivänvarjoja sekä erilaisia pillejä.

Näyttävien cocktailien ja drinkkien tarjoilemiseen ei tarvita suurta lasivalikoimaa; muutamat hyvin valitut lasit käyvät useimpien juomien tarjoilemiseen. Tarjoa cocktailit aina laseista. Jos mahdollista jäähdytä lasit ennen käyttöä jääkaapissa tai täytä ne jäällä siksi aikaa, kun valmistelet drinkkejä.

Viinibaarin suosikit

Valitse kaksi tai kolme cocktailia ja koristele ne näyttävästi. Tarjoa drinkkien kanssa pientä suolaista tai makeaa syötävää. Esimerkiksi tapakset sopivat hyvin cocktailkutsuille!

Pears Shiraz

  • 4 cl Absolut Pears
  • 3 cl Shiraz-viiniä
  • 1 tl sokerilientä
  • ½ tuoretta (tai säilyke) päärynää

Murskaa päärynä ravistimen pohjalla. Lisää vodka, viini ja sokeriliemi ja ravista hyvin jäiden kera. Siivilöi jäähdytettyyn martini-lasiin. Koristele viinirypäleellä.

Kir

  • 2 cl mustaherukkalikööriä
  • 10 cl valkoviiniä

Kaada valkoviinilasiin mustaherukkalikööriä ja täytä lasi kuivalla valkoviinillä. Kir ja sen juhlavampi versio Kir Royal ovat Ranskassa suosittuja aperitiiveja.

Bellini

  • 0,33 kpl persikkaa
  • 8 cl kuohuviiniä

Kuori persikka ja soseuta se tehosekoittimessa, lisää kuohuviinilasiin pari teelusikkaa persikkapyrettä ja täytä lasi kuivalla, viilennetyllä kuohuviinillä. Koristele drinkki persikan viipaleella.

Halutessasi valmistaa nopeamman ja yksinkertaisemman version tästä drinkistä, käytä persikkapyreen sijaan 4cl valmista persikkanektariinia.

Cosmopolitan

  • 1,5 cl Triple Sec
  • 1 cl limemehua
  • 3 cl karpalomehua
  • 2,5 cl vodkaa

Laita ravistimeen jäitä, lisää ainesosat, ravista lujaa ja siivilöi juoma cocktail-lasiin.

Koristele drinkki lisäämällä lasin reunaan limelohko.

Mojito

  • 10 cl soodavesi
  • 2 tl sokeria
  • 10 kpl mintunlehtiä
  • 2 cl limemehua
  • 4 cl rommia

Murskaa mintunlehdet ravistimessa sokerin ja soodaveden kera. Kun sokeri on liuennut ja haistat mintun tuoksun, lisää puolikkaan limetin mehu, rommi, jääpalat ja ravista kunnolla.

Siivilöi juoma puolillaan murskattua jäätä olevaan lasiin, pidennä soodavedellä ja koristele mintunlehdillä.

Kuvat: Lehtikuva ja Futureimagebank

Lue myös:

    Uusimmat