Järisyttävä arvio Aleksander Barkovista: sankari, täydellinen pelaaja, ketjukaveriksi Kovaltshuk

Kanadalaismedia TSN innostuu tosissaan arvioidessaan NHL-joukkue Florida Panthersia ja sen ykköskeskushyökkääjää Aleksander Barkovia.

TSN:n asiantuntijatoimittaja Scott Cullen hahmottelee verkkoartikkelissa Panthersin näkymiä kaudelle 2017–2018. Barkovin hän listaa kategoriaan "sankarit".

- Hän on Floridan paras pelaaja. Vaikka hän missasi viime kaudella 21 ottelua loukkaantumisten takia, hän oli tyylinsä mukaisesti tehokas ja johti joukkueen peliä, kirjoittaa Cullen.

- Ikää tulee syksyllä vasta 22 vuotta, mutta hänellä on jo neljä vuotta NHL-kokemusta. Hän on täydellinen pelaaja, joka on tähteyden kynnyksellä.

TSN lisää vettä myllyyn heittämällä sekaan Ilja Kovaltshukin nimen. Venäläinen taitoniekka pelasi NHL:ssä viimeksi kaudella 2012–2013. Scott Cullen piirtelee, että Panthers hankkii Kovaltshukin ja peluuttaa tätä ykkösketjussa Barkovin laidalla.

Viileä luonnonlahjakkuus

Neljän NHL-kauden aikana Barkov on pelannut 252 ottelussa ja tehnyt niissä yhteispisteet 73+98=171. Pudotuspelikokemusta on vain viime keväältä. "Sasha" teki pisteet 2+1. Arvostuksesta Pohjois-Amerikassa kertoo paljon se, että hänet valittiin herrasmiespelaajaehdokkaaksi varsin nuorella iällä.

Vakuuttavinta Barkovissa on hänen luontainen lahjakkuutensa. Kovan tason tehopisteitä hän alkoi takoa vasta kolmannella kaudellaan, mutta jo 18-vuotiaan tulokas-Barkovin olemuksesta jäällä näkyi vuonna 2013, että hän oli saapunut omimpaan elinympäristöönsä.

Barkovilla on persoonaa. Hän ei ole ehkä samanlainen karismajohtaja kuin vaikka Saku Koivu, vaan ennemminkin viileä ja luonteva kaveri, joka vetää toisia puoleensa ja jonka kanssa kaikki haluavat näyttäytyä.

Tärkein pelimiehen mitta on tietysti työskentely kaukalossa. Askissa Sasha on mahdollistaja, joka nostaa ketjunsa korkealle tasolle ja tekee pelikavereistaan parempia kuin nämä ehkä ovatkaan. Väsymätön työnteko kaikkiin suuntiin, pelinrakentaminen, nouseminen esiin tiukimmissa paikoissa, vastustajan ja pelin kunnioittaminen – tätä on Sasha Barkov parhaimmillaan.

Lue myös:

    Uusimmat