Jalonen muikeana: Joka toisesta paikasta maali

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen myhäili tyytyväisenä Leijonien Ruotsista ottaman 8-3-murskavoiton jälkeen.

- En muista, että olisin nähnyt missään ottelussa omalta joukkueelta tuollaisia maalimääriä noista paikoista. Tasakentin varmaan joka toisesta paikasta tehtiin maali. Se tehokkuus on kovaa luokkaa näissä kinkereissä. Täytyy olla tyytyväinen, että onnistuttiin. Se on harvinaista herkkua kuitenkin, Jalonen totesi MTV3:lle.

Leijonat nousi komeaan Ruotsi-voittoon Tshekille ja Venäjälle kärsimiensä tappioiden jälkeen.

- Meillä otti viikon se, että joukkue, varsinkin osa pelaajista, alkoi uskoa itseensä. Ei vaan ollut aitoa luottamusta omaan tekemisen. Sen takia oltiin vähän hukassa. Oltiin vähän ujoja ja arkoja ja pyrittiin parantamaan. Siihen meni nyt kolme peliä. Kyllä tänäänkin vielä ajoittain näkyi se, ettei kaikki ollut täysin hallussa kentällä, mutta kuitenkin taisteltiin tänään paremmin, uhrauduttiin ja pelattiin maalia kohti. Oltiin silleen teräviä. Pari hienoa ylivoimamaalia. Tänään oli runsaasti hyviä suorituksia, Jalonen ruoti Tshekin-turnausta.

Jalosen uskoo komean voiton antavan uskoa nuorille Leijona-pelaajille.

- Tämä peli antoi monelle nuoremmalle pelaajalle uskoa omista kyvyistä ja saumoista päästä jatkossa eteenpäin.

Jalonen ei lupaa monellekaan Karlovy Varyssa pelanneelle Leijonalle paikkaa marraskuun kotiturnaukseen.

- Muutama pelaaja tästä voi olla silloin mukana, mutta suurin osa pelaajista tulee muualta.

Lue myös:

    Uusimmat