Jälleen yksi sähköyhtiö nurin: Karhu Voima jättänyt konkurssihakemuksen – "Väistämätön ratkaisu"

Kotkalainen sähkönmyynti- ja palveluyhtiö Karhu Voima Oy on jättänyt tänään konkurssihakemuksen, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Karhu Voima on perustettu vuonna 2016 ja ollut vuodesta 2020 osa KSS Energia -konsernia.

Karhu Voiman toimitusjohtaja Olli-Pekka Rantala kertoo tiedotteessa, että konkurssin perusteena oli kannattamaton yritystoiminta ja yrityksen käyttöpääoman ehtyminen.

– Tulevan talven korkeiden energianhintaennusteiden valossa edellytyksiä liiketoiminnan jatkamiselle ei ollut. Konkurssihakemuksen jättäminen oli väistämätön ratkaisu, Rantala toteaa.

Sähköyhtiön konkurssista kertoi myös uutistoimisto Reuters.

Energiavirasto kehottaa Karhu Voiman asiakkaita etsimään toisen sähkönmyyjän ja tekemään uuden sähkösopimuksen mahdollisimman ripeästi. 

Energiavirasto määrää Karhu Voiman tilalle uuden toimitusvelvollisen sähkönmyyjän Haminan Sähköverkot Oy:n ja Kotkan Energiaverkot Oy:n alueelle mahdollisimman pian, virasto sanoo tiedotteessaan.

Karhu Voiman hallituksen puheenjohtajan Marko Riipisen mukaan erilaisia vaihtoehtoja toiminnan tervehdyttämiseksi selvitettiin huolella ennen päätöstä.

– Selvitimme muun muassa Karhu Voiman emoyhtiöön fuusioinnista saatavia synergia- ja kustannushyötyjä sekä mahdollisuuksia parantaa yrityssopimusten kannattavuutta. Molemmat vaihtoehdot todettiin tässä markkinatilanteessa, näköpiirissä olevien ennusteiden toteutuessa, riittämättömiksi sekä vaikutuksiltaan että nopeudeltaan. Edellytyksiä jatkaa liiketoimintaa ei ollut, Riipinen toteaa.

Uutista täydennetty 19.9. kello 12.30 Energiaviraston tiedotteella. 

Lue myös:

    Uusimmat